Vigyázzunk egymásra

2022.09.02. 18:10

Megnőtt az iskolák körül a forgalom

Megkezdődött a tanítás és megnőtt reggelenként és délutánonként az iskolák, óvodák környékén a forgalom. Gyerekek mennek gyalogosan, vagy a szülők viszik őket autóval, s védelmükben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet a fokozott óvatosságra. 

Szepesi László

Rendőrök segítik az iskolába tartó gyerekeket. (Fotó: MW)

Komlósiné Kiss Anett szóvivő elmondta, különösen a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél fontos, hogy vigyázzanak. Ha a gyerekeket autóval viszik, ne az iskola bejáratánál, hanem a közeli parkolóhelyeken álljanak meg, s onnan gyalog kísérjék el őket. Rossz gyakorlat, hogy megállnak, bekapcsolják a vészvillogót, s úgy mennek be a gyerekkel. 

Ha az iskolás egyedül, vagy tömegközlekedési eszközön megy, az első néhány alkalommal kísérjék el őket, s tanítsák meg, melyik az az útvonal, amelyen leghamarabb, s legbiztonságosabban jutnak el az iskolába. Figyelmeztessék arra is őket, hogy mindig úgy keljenek át az úttesten, hogy előtte nézzenek balra, majd jobbra, s még egyszer balra, s ha meggyőződtek, hogy nem jön jármű, csak akkor induljanak.  

A szóvivő elmondta azt is, hogy a rendőrség és a polgárőrség szeptemberben, már évek óta, reggel és délután, a tanítás kezdetekor, s végén az iskolák környékén teljesít szolgálatot. Segítik az úttesten átkelést a gyalogosoknak, s egyben a járműforgalom zavartalanságát is biztosítják.

Szekszárdon főleg a Szent-Györgyi Albert utcában, a Baka István iskolánál, a Zrínyi utcában, a többi településen is a legforgalmasabb gyalogátkelőhelyeknél, iskoláknál vigyázzák a rendet, így Pakson a Tolnai úton, meg a gimnázium, a Deák Ferenc általános iskola környékén. Az utóbbi helyen, bár egymáshoz közel vannak gyalogátkelőhelyek, a diákok mégis gyakran, a nagy járműforgalom ellenére másutt szaladnak át az úttesten. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában