Felmérés

2022.09.22. 12:37

Összesítik a barnakőszén igényeket

Szepesi L.

Gyurkovics János alpolgármester az igénylő lapokkal (Fotó: Mártonfai D.)

Fotós: Denes Martonfai

Jövő csütörtökig, szeptember 29-én délután négy óráig jelenthetik be az idei téli fűtéséhez szükséges barnakőszén igényüket a szekszárdiak – mondta el csütörtök reggel tartott sajtótájékoztatóján Gyurkovics János. A megyeszékhely alpolgármestere szerint ez azért fontos, mert a kormánynak továbbra is célja, hogy biztosított legyen a lakosság számára a téli fűtéshez szükséges tüzelőanyag, s ezért összesíti az önkormányzat a Belügyminisztérium kérésére az ilyen igényeket.

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere sajtótájékoztatón ismertette a barnakőszén igényfelmérés részleteit (Fotó: Mártonfai D.)

Most a széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezőknek van lehetősége az idei, 2022/2023-as fűtési szezonra szükséges barnakőszén mennyiségét bejelenteni az önkormányzatnál. Háztartásonként egy személy igényelhet barnaszenet.  Ezt megteheti egy felmérő lapon is, amelyet a polgármesteri hivatal portáján kaphat meg, s azt kitöltve a helyszínen lévő gyűjtőládába bedobhatja, de bejelentheti az igényt a [email protected] e-mail címen, vagy az önkormányzatnak címzett levélben (7100 Szekszárd, Béla király tér 8.).

Ez az igényfelmérés – folytatta az alpolgármester – további támogatást nem jelent, de a biztonságos ellátást szolgálja. A technikai megoldásról később az önkormányzat valamennyi igénylőt tájékoztatni fogja.

A témában korábban megjelent írásunkat itt olvashatja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában