Koronavírus

2022.09.25. 09:30

Öt napig maszkot kell viselniük

Elkezdődött a tanév, miközben a koronavírus továbbra sem tágít, megjelent az iskolákban is. A jelenlegi mutáció többnyire csak enyhe tüneteket okoz, de nem árt az óvatosság.

Wessely Gábor

A covidos otthon maradt, a többiek maszkban tanulnak

Fotó: WG

A gyerekektől azt kérik a pedagógusok, hogy maradjanak otthon, akkor is, ha csak náthásak. Akiknek pedig pozitív a tesztjük, jelezzék, mert akkor az osztálytársaik csak maszkban járhatnak iskolába. 

A Baka István Általános Iskola igazgatója, Pál Tibor így vázolja a pillanatnyi helyzetet: – Hál’ istennek nálunk nincs nagyszámú megbetegedés. Néhány osztályban van egy-két Covid miatti hiányzó. Összesen négy tanuló érintett. A kormányhivatali előírásnak megfelelően azokban az osztályokban, ahol ilyen eset előfordult, a gyerekeknek öt napig kötelező a száj­maszk viselése. 

Az érintett pedagógusoknak szintén. Nagy hangsúlyt fektetünk a kézfertőtlenítésre, és lázmérésre is van lehetőség. Átélt már ez az iskola is ennél sokkal rosszabb időszakokat is. Remélik, az idén nem lesz tömeges hiányzás, se online oktatásra való áttérés. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában