Lakossági fórum

2022.09.08. 10:20

Soha nem látott mennyiségű forrás érkezhet Dombóvárra

A Dombóvári Vállalkozók Egyesülete tartott fórumot a művelődési házban szerdán. A dombóvári vállalkozókon kívül meghívást kaptak az intézmények és hivatalok vezetői is.

Varga Szilvia

A megjelenteket Naszvadi Endre egyesületi elnök köszöntötte, az eseményen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. Potápi Árpád János kiemelte, Magyarország elmúlt 12 évének tekintetében hasonlóan gyors gazdasági fejlődés a dualizmus utolsó időszakában, 1914 előtt volt tapasztalható. A jelenlegi helyzetben a kormány feladata, hogy megtalálja a közös válaszokat, megoldásokat kínáljon a vállalkozásoknak, az önkormányzatoknak és a lakosságnak egyaránt.

Két aktuális témában kaptak tájékoztatást a vendégek: a KATA jogszabályi változásairól a Tolna Megyei Adó- és Vámhivatal munkatársa adott felvilágosítást, majd Pintér Szilárd polgármester, Naszvadi Balázs a Tolna Megyei Önkormányzat Terület- és Vidékfejlesztési Osztály vezetője és Vadász Krisztina az MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. vezető tanácsadója beszéltek a város fejlesztési terveiről. Többször is elhangzott, a következő hat évben eddig soha nem látott mennyiségű forrás érkezhet a városba, megközelítőleg az előző ciklus duplája. Dombóvár kiemelt város kategóriába került Bonyhád, Paks és Szekszárd településekkel együtt, amely jelentős változást jelent többek között a források elosztásában is.

2022. július 29-én fogadta el a Képviselő-testület a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát, amely a következő hét éves ciklusra vonatkozóan az uniós források felhasználásának település szintű céljait határozzák meg. Az Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően több mint 6 milliárd forintot fordíthat a dombóvári önkormányzat útfelújításra, csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítására és közösségi terek fejlesztésére, valamint intézmények energetikai korszerűsítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában