Elismerés

2022.09.27. 10:20

Szuper apa szuper fia nyert díjat a versével

Az Apakulcs egy olyan tanácsadói, illetve képzési rendszer, mely a különböző élethelyzetekben lévő apákat segíti, hogy megfelelő módon kapcsolódhassanak családjukhoz, gyermekeikhez.

W. G.

Kocsis Damáz és tanára, Balogh László (Beküldött fotó)

Az Apakulcs program keretében időnként pályázatokat is írnak ki. Nemrég az Apa ezerrel című felhívásra beérkezett verseket és prózai műveket bírálták el. A mintegy száz alkotás közül kilenc kapott díjat, közük a 13 éves nagydorogi Kocsis Damáz, a Széchényi Sándor Általános Iskola nyolcadikosa.

Magyartanára, Balogh László büszke rá. Elkísérte a díjátadó rendezvényre, amit a Magyar Tudományos Akadémián tartottak. A tévés műsorvezetőként is ismert Süveges Gergőtől vehették át az elismerő okleveleket és a könyvjutalmakat. Damáz a legfiatalabb pályázóként nyert, de nemcsak a korának szólt a dicséret, hanem a művének is. 

A legjobb apa című vers így kezdődik: Apával jó lenni, / Mert tud vicceket mesélni, / És még ezer mást… / Majdnem, mint egy játszótárs. És így fejeződik be: A szakmája kőműves, / Tehát akkor precíz, s ügyes. / Megállja a helyét ezen a gömbön, / Még egy ilyen szuper apa nincs a földön.

Ezt olvasva látható, hogy nemcsak Damáz kapott elismerést. Apa is. És ezzel még nincs vége! Mert mi szeretne lenni a lírikus lelkületű fiú, ha nagy lesz? Kőműves!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában