Kitüntetés

2022.09.14. 12:30

Tennivalója akad bőven

Augusztus 29-én, Szekszárd Város Napján adták át a megyeszékhely kitüntetéseit. Ezek egyike a Szekszárd egykori polgármesteréről elnevezett Hirling Ádám-díj. Ezt az önkormányzatnál, intézményeinél, költségvetési szerveinél dolgozók legjobbjai kapják. Idén a díj egyik új birtokosa Tamási Anna, aki az önkormányzat gazdasági igazgatóságát vezeti.

Szepesi László

Tamási Anna és Gyurkovics János a Város Napján (Fotó: K. A.)

Tamási Anna Hőgyészen született, de még gyerek volt, mikor a család Szekszárdra költözött. Itt, a Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, utána a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán kapta első diplomáját, majd a Budapesti Corvinus Egyetem elődjénél, a Marx Károly Közgazdasági Egyetem tervező, szervező szakán szerzett egy újabb diplomát. 

A közszférában 2001-ben kezdett dolgozni, a Központi Statisztikai Hivatal Tolna Megyei Igazgatóságán lett gazdasági vezető. Két év múlva az akkor még önkormányzati fenntartásban lévő I. Béla Gimnáziumba ment, szintén gazdasági vezetőnek, ám alig egy évre rá az önkormányzat úgy döntött, optimalizálja az intézmények gazdálkodási feladatait, és létrehozta a Bezerédj utcában a Költségvetési Elszámoló Szervezetet. Itt 2011-ig dolgozott, amikor egy újabb önkormányzati döntés alapján ez az egész a polgármesteri hivatal szervezetének része lett. 

Itt Tamási Annát kinevezték, előbb a gazdasági igazgatóság pénzügyi osztálya, majd hat évvel ezelőtt az igazgatóság vezetőjének. Tennivalója akad bőven, az oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális intézmények ezernyi komoly vagy néha apró-cseprő dolgait intézi, követi a sokféle jogszabályt, s előkészíti az alapot a közgyűlés döntéseihez. 

Közösségi ember. Munkája mellett szívesen részt vesz a hivatal csapatépítő tréningjeinek szervezésében, vetélkedők, főzőversenyek lebonyolításában. Emellett kapcsolatot tart hajdani munkahelyével, majd két évtizede önkéntesként dolgozik az I. Béla Alapítványban. 

Szabadidejében utazik, külföldön, belföldön. A vizek kedvelője, itthon a Balatonon, Dunán pihen, s hobbija az olvasás. És természetesen ott a család. Tamási Annának két felnőtt fia van, az egyik már megnősült, ott van egy másfél éves kislány unoka, s hamarosan egy újabb kis unokával bővül a család. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában