Takarékosság

2022.09.30. 10:57

További megszorítások jöhetnek Tamásiban

Legutóbbi ülésén több napirendi pontról döntött a tamási képviselő-testület.

Ábrahám-Gazsó Rita

A DámPont látogatóközpont csak előre egyeztetett időben fogad csoportokat (Forrás: Fb.)

Döntés született arról, hogy a Tourinform Iroda a termálfürdőből október 1-től átkerüljön a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont Hársfa utcai épületébe, a takarékossági intézkedések között pedig módosult a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont nyitvatartási ideje, csütörtök-vasárnap közötti napokra. A képviselők határozatot fogadtak el arról is, hogy a létesítmény kiállító részét november 7-től jövő március 14-ig zárva tartják, és az intézmény csak előre egyeztetett időben fogad csoportokat.

Forrás: Fb.
 

Ezekkel összefüggésben két munkatársat érintő létszámcsökkentést rendeltek el a látogatóközpontban, a létesítmény valamint a turisztikai feladatok szakmai irányítására pedig csökkentett megbízási díj ellenében kötnek szerződést. Porga Ferenc polgármester a testületi ülésen elmondta, annak ellenére, hogy az összevonás, a nyitva tartási idő csökkentése, a létszámok újragondolása mindenképpen megtakarítást jelent, az önkormányzati intézmények, létesítmények beérkezett energiaszámláiból az látható, hogy drasztikusabb intézkedésekre van szükség, elsőként azon feladatoknál, amelyek nem kötelező teendői az önkormányzatnak.

Forrás: Fb.
 

A képviselő-testület előző rendkívüli ülésén döntött arról, hogy a Tamási II. számú fogorvosi körzetben helyettesítő szakember dolgozik. Időközben a határozatban jóváhagyott fogorvos visszalépett, helyette Lakyné dr. Sik Ágota vállalná a helyettesítést. A grémium tehát most arról döntött, hogy amennyiben a Tamási II. számú fogorvosi körzet november 1. napjától betöltetlen lesz, úgy annak ellátására egyéni vállalkozóként megbízási szerződést köt Lakyné dr. Sik Ágota fogorvossal, továbbá egy asszisztenssel. A helyettesítés a praxis betöltéséig vagy más módon történő ellátásáig tart.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában