Állatok világnapja

2022.10.07. 18:10

A hálás négylábúak is ünnepeltek

Táplálékban és játékokban gazdag napot nyugtázhattak a Szekszárdi Kutyamenhely hálás lakói pénteken.

Az Állatok Világnapja hét végi utórezgéseként délelőtt a Gyermeklánc Óvoda tartott alkalomhoz illő rendezvényt, melyen Fiáth Szilvia, a menhely vezetője is megjelent. A Zöld Óvoda címmel rendelkező intézményben egy kutyaiskolás szülő révén három szelíd eb bemutatkozása jelentett élményt a gyerekek számára. A kicsik, saját nyelvükre lefordítva, ismertetést kaptak a felelős kutyatartásról és lelkesen olvasták le a rendelkezésre álló műszer segítségével a négylábúakról tudnivalókat közlő chipeket. Az óvoda végezetül – Csirkéné Vass Szilvia környezeti nevelő és Kőfalvi Dóra, a Szülői Szervezet Elnöke jó kívánságai mellett – átadta a menhely számára helyben gyűjtött adományokat, a jelentős mennyiségű kutyatápot, játékokat és takarókat.

A menhelyre visszaérkező Fiáth Szilviának újabb kellemes meglepetésben volt része. Ugyanis azt nyugtázta, hogy a helyszínen kisteherautónyi rakomány, a Szekszárdi Gyakorló Általános Iskola ajándéka található. A telep lakóinak Szabó Szilvia pedagógus közreműködésével a 7. B osztály gyűjtött jelentős mennyiségű élelmiszert. A készletek bővítéséhez a pedagógusok felhívásának köszönhetően a Szekszárdi Garay János Általános Iskola is hozzájárult, innen egy személyautó érkezett, ülésein kutyakonzervekkel, tápokkal és jutalomfalatokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában