Adományok

2022.10.27. 09:30

A Máltai Szeretetszolgálat folyamatosan segít a rászorulóknak

Nyolcszáz kilogramm ruhát, tíz nagy doboznyi jó állapotú női, férfi és gyermek cipőt, 540 kiló burgonyát, 90 kiló hagymát, 150 bébiételt és 400 kiló lisztet osztott ki mintegy száz meghívott rászoruló részére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szekszárdi Csoportja a Hunyadi utcai székhelyén.

Brunner Mónika

Vendégh Edit is segített az adományok szétosztásában

Fotó: Makovics Kornél

Szerdán a felsorolt mennyiségek felét osztották ki, a másik felét csütörtökön délelőtt adják át az újabb száz rászorulónak. Hesz Zoltánné csoportvezető elmondta, hogy ezen a napon a télre készültek fel, sok családot érintenek a fűtéssel kapcsolatos problémák, szeretnék őket segíteni előre összekészített csomagjaikkal is, a ruhaneműk és a cipők között a rászorulók válogatni is tudtak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2022. évi Magyarok Kenyere programjának köszönhetően nyolcvanhárom Tolna megyei gazda búzafelajánlásából hétezerötszáz kilogramm lisztet osztanak ki megyénkben a segítségre szoruló embereknek. A liszt szétosztását a Máltai Szeretetszolgálat Tolna megyei csoportjai és intézményei végzik.

Szekszárdra 2000 kilogramm liszt került, amelyből most is osztottak, de a lisztadományozás egészen február végéig tart. Az október huszonhatodikai, majd huszonhetedikei, a karácsony előtti, valamint a havi nyílt osztásaikon ebből a lisztből részesülnek a rászorulók.

A szerdai eseményen megjelent Vendégh Edit, a NAK megyei elnöke és Kövesfalvi Sándor, a Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli régióvezető-helyettese is. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szekszárdi Csoportja közölte, hogy az idei év novemberétől 2023 áprilisáig, a téli hónapok fűtési időszakában, a jelentősen megemelkedett fűtési költségek miatt a Hunyadi utcai székhelyük épületében nem üzemel a központi fűtés. Ezért ebben az időszakban csoportjuk az épületben csak korlátozottan tud majd működni.

Természetesen a lehetőségeik szerint igyekeznek továbbra is mindenki segítségére lenni. Az épület bejárati ajtaján és a raktáruk ajtaján is találhatók információk elérhetőségükről, nyílt rendezvényeik időpontjairól. A terveik szerint minden hónap első keddjén továbbra is tartanak ruhaosztást. Ezek időpontjai: november 8., december 6., január 3., február 7., március 7., április 4. Ezekre az alkalmakra bárki elmehet, délelőtt kilenc és tíz óra között tartják az osztásokat, amelyek során a védőmaszk használata kötelező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában