1956

2022.10.22. 17:08

A torontói és a környékbeli magyar közösségekhez látogatott a helyettes államtitkár

Kanadai hivatalos látogatáson vesz részt dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, amelynek keretében a torontói és környékbeli magyarság október 23-hoz kapcsolódó programjaihoz csatlakozik.

Vizin Balázs

A torontói és környékbeli magyarság október 23-hoz kapcsolódó programjaihoz csatlakozik a helyettes államtitkár. (Beküldött fotó)

Fotó: Balazs Kralovanszky

Csütörtök este Magyarország Torontói Főkonzulátusának 1956-os fogadásán, valamint a „Freedom in Black and White” fotókiállítás megnyitóján mondott beszédében a helyettes államtitkár úgy fogalmazott: „1956 egy olyan nép, sőt egy egész nemzet küzdelme volt, amely maga akart dönteni a sorsáról. 

Arról, hogyan, milyen értékek mentén szeretne élni és boldogulni hazájában. A szülőföldje mellett kitartó és a hazáját elhagyni kényszerült magyarság közös hite vezetett oda, hogy eljussunk oda, ahol mi magunk határozzuk meg, sőt ahol 2010 óta a külhoni magyarságot is magába foglaló egységes nemzet dönt arról, hogy merre haladjunk. 1956 hőseinek tartozunk azzal, hogy ebből semmilyen körülmények között se engedjünk” – olvasható a Nemzetpolitikai Államtitkárság közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában