Szükségszerű döntések

2022.10.06. 16:10

A vérvétel díja is emelkedik

Emelkednek az önkormányzat által az önként vállalt feladatként biztosított egészségügyi szolgáltatások díjai Tolnán – döntött a helyi képviselő-testület.

Steinbach Zsolt

Illusztráció: Shutterstock

A rendeletmódosítás szerint a vérvétel díja az eddigi 200 forintról 500 forintra nő alkalmanként, csakúgy, mint az életmód tanácsadásé. A fizioterápiás szolgáltatás díja 400 forintról 1000 forintra emelkedik, de ez a szolgáltatás október 1-jétől átmenetileg szünetel. A korábbi díjak egyébként 2011 óta voltak érvényben, emelésük mindenképpen időszerű volt.

A témához kapcsolódó hír, hogy a város megállapodást köt a faddi és a fácánkerti önkormányzattal a vérvételi szolgáltatás ellátásával járó költségek lakosságarányos vállalásáról. A tolnai egészségházban igénybe vehető, a város számára többmillió forint költséget jelentő egészségügyi szolgáltatást az elmúlt időszakban más településekről, sőt más megyéből is számosan igénybe vették. A jövőben csak a fenti három település lakossága számára lesz biztosított a vérvétel a tolnai egészségházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában