Fejlesztés

2022.10.06. 12:38

Bővíti a Tarr Kft. a kábelhálózatot

Jelentős beruházás folytat a Tarr Kft. Szekszárdon, korszerűsíti, s a mostani 70-ről közel 100 kilométeresre bővíti itteni kábelhálózatát. Ennek eredményeként a megyeszékhely külső részeire is elér a televízió és az internet jeleit is szállító hálózat.

Szepesi László

Gyurkovics János alpolgármester (balról) Neszter Gábor és Berta Gergely társaságában tartott sajtótájékoztatót (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Denes Martonfai

A beruházás fontos részeként felújítják Szekszárd központjában a meglévő gerinc kábel hálózatot a mostaninál nagyobb teljesítményű, biztonságosabb optikai rendszerre.

Erről, a következő évtizedekben várhatóan jelentősen növekvő igényt is kielégítő kábelhálózat építéséről tartott a helyszínen, a Széchenyi és a Bezerédj utca kereszteződésében, csütörtökön reggel sajtótájékoztatót a Tarr Kft. szakembereivel Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere.

Elmondta, a minőség javítását és a teljesítmény növelését eredményező, így a lakosság komfortérzetét kedvezően befolyásoló beruházás néhány napig kisebb kellemetlenséget, forgalmi akadályt is okozhat a gyalogosoknak. Ugyanis a várossal egyeztetett munkák során helyenként a járdát is fel kell bontani, ezért kéri a lakosság megértését, türelmét.

A beruházást irányító Neszter Gábor és Berta Gergely beszélt arról, hogy az október elején kezdett munka fontos része a tavaly elkezdett korszerűsítésnek, melynek során a meglévő koax kábel-hálózatot cserélik nagyobb kapacitású, 288 szálas optikai kábelekre. Egy földalatti optikai gerinchálózat épül a Béri Balog és Szentgyörgyi Albert utca kereszteződéséről a Rákóczi és dr. Szakály Ferenc utca sarkáig. A munka érinti a Bezerédj utca alsó részét, a Széchenyi utca páratlan oldalát, a Szent László utcát a Táncsics Mihály utca kereszteződéséig, illetve a Rákóczi utca páros oldalát.

Zajlik a munka a Bezerédj utcában: a meglévő koax kábel-hálózatot cserélik nagyobb kapacitású optikaira (Fotó: Mártonfai Dénes)

A Szekszárd központján áthaladó munkát négy részre bontották, az első héten délről a Bezerédj utcáig fektették le a kábelt, a jövő héten a Garay térig, utána a Szent László utcáig haladnak, majd következik a Szentgyörgyi Albert utcáig tartó szakasz.

A hálózat korszerűsítése során, ahol lehet, az úttest és a járda közötti zöld sávban folyik a munka, de lesznek szakaszok, ahol a járdát fel kell bontani. Ezt viszont csak méter széles csíkban teszik, mellette a gyalogosok haladhatnak, de lesz, ahol az úttesten kell menniük. Csak rövid szakaszon és rövid ideig, mert a felbontott járdát gyorsan visszaépítik. Az útkereszteződésekben, a zebrák alatt pedig speciális géppel, irányított fúrással, a burkolat megbontása nélkül vezetik át a kábelt.

Az ütemes munkavégzésre olyan alvállalkozókat kerestek, akik már a korábbi beruházások során bizonyítottak, s remélhető, hogy november közepére befejezik a városközpontban a kábelfektetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában