Egészségügy

2022.10.09. 10:28

Csaknem 300 millió forintból fejlesztik a bonyhádi rendelőintézetet

Csaknem 300 millió forintos európai uniós támogatással fejlesztik a Bonyhádi Kórházat és Rendelőintézetet - közölte az intézmény az MTI-vel.

TEOL

Fotó: bonyhad.hu

A közlemény szerint a 292 millió forintból informatikai, orvostechnikai eszközöket, bútorokat vásárolnak, felújítják a rendelőintézet liftjét, légkezelő rendszerét, valamint akadálymentessé teszik a betegfelvételi irodát.

Barcza Zsolt főigazgató az MTI-nek elmondta, a 2023. szeptemberben záruló projekt részeként a többi között gasztroenterológiai, kardiológiai és röntgeneszközöket szereznek be, továbbá kicserélik az intézet több mint tízéves informatikai berendezéseit, programjait.

A közleményben azt írták: a projekt célja, hogy nőjön a definitív - a betegek gyógyulásával záruló - ellátások száma a rendelőintézetben.

A bonyhádi intézményben - amelyhez a térség 30 ezer lakosának ellátása tartozik - 140 ágyon krónikus betegeket, 24 rendelőintézeti ellátóhelyen járóbetegeket gyógyítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában