Közgyűlés után

2022.10.21. 18:10

„Elég volt az alattomos politikai játszmákból!”

A csütörtöki rendkívüli közgyűlés után a baloldali összefogás ismét Ács Rezső polgármestert bírálta a közösségi médiában, miután a városvezető az energiaválság miatt felállítandó ideiglenes bizottságról szóló előterjesztését visszavonta. A városvezető reagált, nem engedheti, hogy a baloldal rátegye a kezét a város vagyonára.

TN-információ

Ülésezik a szekszárdi képviselőtestület (Fotó: Mártonfai D.)

„Ismét sikerült egy botrányos – persze, hogy polgármester NÉKÜLI - közgyűlést összehozniuk! Eredetileg a polgármester késlekedését orvosolandó Gazdaságvédelmi Ideiglenes Bizottság megalakítására hívattuk össze a mai rendkívülit, a Fidesszel közösen!” - posztolta Facebook-bejegyzésben Illés Tamás, a baloldali összefogás önkormányzati képviselője a szekszárdi közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülését követően. Az újabb – mondhatni az Éljen Szekszárd! frakcióra már jellemző – gyalázkodást így folytatta: „A polgármester fel is vette első napirendnek, előterjesztést is küldött, majd az ülés elejére megüzente (mert jó ideje se látjuk, se halljuk a fantomunkat!), hogy leveszi tárgyalásról!”

Ács Rezső fideszes polgármester pénteken reggel így reagált: „Elég volt az alattomos politikai játszmákból! Az Éljen Szekszárd továbbra sem teheti rá a kezét a város vagyonára. Arra szüksége van a szekszárdiaknak! A szeptemberi közgyűlésen döntött a testület, hogy ideiglenes bizottságot állítsunk fel az energetikai megtakarítási lehetőségek vizsgálatára. A terv az volt, hogy ameddig ennek részleteit kidolgozzuk, addig munkacsoportban látják el ezzel kapcsolatos feladataikat a képviselők. A baloldali Éljen Szekszárdnak már a munkacsoport összehívásánál is az volt a legnagyobb problémája, hogy szerintük a polgármester erre nem jogosult (végül a művelődési központ igazgatójának hívására összeültek), de a lényeg, hogy a munka elindult.

A mai közgyűlésre az ideiglenes bizottság felállításával kapcsolatos előterjesztésem elkészült, azonban az ülés előtt visszavontam.

Néhány perccel az ülés előtt az Éljen Szekszárd frakcióvezetője olyan módosító javaslattal élt, ami minden lehetséges gazdasági hatáskört ebbe a testületbe összpontosított volna, szinte kiüresítve a többi szakbizottságot. Az ideiglenes bizottságban „természetesen” ÉSZ-es többséggel. Lefordítva: újra kézi irányítással osztották volna a pénzt a haveroknak, a pécsi és szegedi ügyvédi irodáknak átvilágítás címén. A város persze rövid úton tönkre menne, de sebaj, azt a kormány nyakába lehet varrni! Tudjuk már régóta: minél rosszabb Szekszárdnak, annál jobb az ÉSZ-nek!  

Tisztelt MSZP, DK, LMP, Momentum, Szociális és Liberális Kollégák! (gyűjtőnéven: Éljen Szekszárd) Nem ez volt a feladat! Értem a próbálkozást, de a válaszom: NEM!

Önöknek az a feladatuk, hogy a szakemberek véleményét meghallgatva javaslatokat tegyenek ésszerű megtakarítási intézkedésekre, nem pedig az, hogy újra kiskirályt játszva kitömjék közpénzzel a haverjaikat! Láttuk már, hogy ez hova vezet. Ezzel a hozzáállással a saját frakciójukat sem tudták egybetartani, nemhogy egy várost!

Ha képesek még Szekszárdért is dolgozni – nemcsak önmagukért és a hatalomért –, akkor várom megtakarítást eredményező javaslataikat! Azokat természetesen a közgyűlés elé terjesztem” – írta Ács Rezső.

A megyeszékhely képviselőtestületének legutóbbi üléséről itt írtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában