Tehetségkutató

2022.10.06. 18:00

Ismét keresik a helyi tehetségeket

Idén novemberben is megrendezik Pakson az amatőr pop-rock-jazz tehetségkutató fesztivált, ezúttal ráadásul 25 éves jubileumi rendezvény keretében.

Gazsó Rita

A szervezők amatőr zenekarok jelentkezését várják (Forrás: Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál/Facebook)

A szervezők amatőr zenekarok jelentkezését várják bárhonnan az országból október 22-ig – tájékoztatta lapunkat a helyi önkormányzat. A fesztivál célja, mint írják, kettős: egyrészt színvonalas zenei programot szeretnének biztosítani a paksi és környékbeli fiatalok számára, másrészt lehetőséget adni tehetséges amatőr zenekaroknak a nagyközönség, illetve értő, kritikus bírálók előtti megmérettetésre, tapasztalatszerzésre. 

A szervezők szerint a fiatal zenekarok támogatás, szakértői segítség hiányában jórészt felbomlanak, a tehetségek elkallódnak. Anyagi kondícióik gyengék, ezért sokan közülük nem tudják bizonyítani tudásukat. Számos tehetséges együttes bomlott fel anyagi, szakmai segítség hiányában, ugyanis nagy nyilvánosság előtt nincs, vagy csak nagyon kevés a lehetőségük a bemutatkozásra. A fesztivál évenkénti megrendezésével a szervezők úgy gondolják, hogy egy népszerű, a szakma szemszögéből fajsúlyos hagyományt teremtettek. 

A korábbi évekhez hasonlóan a díjazottak idén is értékes ajándékokat nyerhetnek. A jelentkezésről és a fesztiválról további információkat a rendezvény honlapján találhatnak: www.paksipoprockjazz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában