Nagydorog

2022.10.28. 16:20

Megszépült a templom a reformáció emléknapjára

Elkészült a nagydorogi református templom felújítása. A hivatalos átadást a reformáció emléknapjához kötődően vasárnap tartják.

Wessely Gábor

Bezzegi József a templomnál (A szerző fotója)

Szerencsés ez a közösség, mert a kivitelezést egy olyan vállalkozó végezte – Bezzegi József –, aki negyven éve tagja a gyülekezetnek. Tehát a takarékos, szakszerű és lelkiismeretes munka garantálva volt. Szeptember 3-án kezdtek, megcsinálták a külső javításokat, a szegélyeket, a festést, belül pedig a padlócsere volt a legnagyobb feladat 185 négyzetméteren. Még a toronyban lévő falépcsővel, illetve a három szinten lévő padozattal lesz tennivaló, mert azokat eléggé elette az idő. A lényeg a vállalkozó szerint: akkor lehet a költségkereten belül maradni, ha van olyan szakember, aki képes átlátni és kézben tartani az egész folyamatot.

(A szerző fotója)

A helyi lelkipásztor, Surányi Réti Katalin a programokról beszélt. A hálaadó istentisztelet október 30-án 10 órakor kezdődik. November 5-én a gyerekeket várják a templomba és a gyülekezeti házba, játékos ismerkedésre, vetélkedőre, november 6-án pedig könyvbemutatót tartanak. Nemrég jelent meg az ismert helytörténetíró – korábban polgármester –, Dobri István kötete, mely a nagydorogi református egyházközség történetét mutatja be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában