Idősek világnapja

2022.10.11. 14:30

Műsorral kedveskedtek a megyeszékhely szépkorú polgárainak

Az idősek világnapja alkalmából szervezett programot Szekszárd város önkormányzata a szépkorúaknak október 11-én kedden a Babits Mihály Kulturális Központban.

FEB

Fotó: Makovics Kornél

Gyurkovics János alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, aki lapunkat arról tájékoztatta, hogy a rendezvényre idén is hatalmas érdeklődés mellett több mint ezren regisztráltak előzetesen.

– Idén már második alkalommal köszönthetem Önöket. Sokan itt voltak tavasszal is, amikor végre a járvány engedte, hogy Mága Zoltán nagy sikerű produkcióját láthassuk, így pótolhattuk a tavalyi évben kényszerűen elhalasztott találkozónkat. Az egyik baj már majdnem elmúlt teljesen, hála az oltásoknak – mondta el ünnepi köszöntőjében Gyurkovics János. Az alpolgármester hozzátette: az orosz-ukrán háború és annak hatásai újabb problémákat hoztak magukkal. Az energiaárak az egekben vannak, de szerencsére otthonaikban védve vagyunk. Sajnos a boltokban is tapasztalhatjuk az árak emelkedését, de a nyugdíjemelés ezt valamelyest ellensúlyozza.

Az alpolgármester elmondta, az önkormányzat is segíteni próbál: idén bővítik a hatvankét éven felülieknek járó karácsonyi csomag programjukat, amelynek egységárát megduplázták, a héten még van lehetőség erre regisztrálni.

Az idősek nagy érdeklődéssel fogadták a világhírű operetteket, világslágereket és magyar nótákat előadó Peller Anna énekesnőt, majd a Medinai Tamburazenekar előadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában