Lelki ért

2022.10.14. 17:08

Véget ért a szekszárdi pszicho-hét

Egy bő héttel ezelőtt, pénteken kezdődött és most pénteken zárult a Mentálhigiénés Műhely és a Tolna Megyei Balassa János Kórház Pszichiátriai Osztályának színvonalas előadásokból, évfordulók megünnepléséből álló rendezvénysorozata, a 31-ik alkalommal megrendezett pszichológiai kultúra hete. A tavalyi rendezvénysorozat a fiatalok, az idei pedig az idősek lelki egészségéről szólt.

Fotó: Makovics Kornél

A péntek délutáni záró rendezvény a Babits Mihály Kulturális Központban a „Nem csak a húszéveseké a világ” címet viselte, utalva arra, hogy a nyugdíjas korosztály is telve energiával, ötletekkel. Ez egy kreatív színházi délután volt, amelyen Bodony Iván volt a rendező, a játékmester. Ő több évtizeden át dolgozott a gyermekvédelemben, de részt vett kreatív színházak munkájában is.

Az amerikai pszichiáter, Jacob Moreno alapította, és Jonathan Fox megújította rögtönzések színháza mintájára itt is a résztvevők együtt hozták létre az előadást, eljátszva egy közösen kitalált történetet. Hiszen, mint Shakespeare írta sok száz évvel ezelőtt: színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő. Fellép és lelép, s mindenkit sok szerep vár életében.

A rendezvénysorozat előző programjairól szóló korábbi írásunkat itt találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában