Elköszönt a kórus

2022.11.20. 12:30

A mise végén Erzsébet-cipókat osztottak

Hagyomány a tolnai katolikus templomban az Erzsébet-mise, melynek végén Erzsébet-cipókat kapnak a résztvevők a kijáratnál. Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeznek ilyenkor, a szegények és betegek gyámolítójára.

W. G.

Rostás Jenő esperes szentelte meg az Erzsébet-cipókat (A szerző fotója)

Az idei Erzsébet-misét szombaton (Erzsébet-napon) Rostás Jenő faddi esperes-plébános celebrálta. A koncelebráns Ravasz Csaba helyi plébános volt, az evangéliumot Rózsa László diakónus olvasta fel. Közreműködött a Mözsi Bartók Béla Női Kar Schmidt Zoltánné vezényletével és Bérces Emese zongorakíséretével.

A tolnai karitász csoport Szent Erzsébet nevét viseli. Példáját követve istápolja a rászorulókat. Több mint harmincan vannak, s ilyenkor szokták megújítani a fogadalmukat. Erre most is sor került. A fogadalom szövegének előolvasója egy új tag, Réhm Magdolna volt. A szertartás végén az esperes megáldotta az oltár elé kosarakban kihelyezett Erzsébet-cipókat, amelyeket aztán az aktivisták kiosztottak. (A cipókat egy pékséget működtető helyi vállalkozó, Merkl Krisztina ajánlotta fel, támogatásként.)

Megújították fogadalmukat a karitászosok (A szerző fotói)

A mözsi kórus gyakorlatilag egy jótékonysági koncertet adott a mise keretein belül. A befolyt pénzből a karitász csoport a város szegény sorsú lakóit támogatja majd. Fellépésük végén szomorú hírt osztott meg a jelenlévőkkel a kórus elnöke, Rikker Józsefné, mégpedig azt, hogy ez volt az utolsó koncertjük. Az ötvenéves énekkar működése befejeződik. Szolgálatukat megköszönte a plébános, a karitászosok részéről pedig Koncz Ádám programszervező. Kérte, hogy vigyék magukkal a szeretet lángját, az átadott kis mécsesek formájában.

A kijáratnál Erzsébet-cipókat osztottak

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában