Miniszteri látogatás

2022.11.09. 18:01

A Szekszárdon zajló fejlesztéseket tekintette meg Lázár János miniszter

A megyeszékhely fejlődését jelentősen befolyásoló tanácskozás kezdődött délelőtt Szekszárdon, a városházán. Ács Rezső polgármester meghívására a megyeszékhelyre érkezett Lázár János építési és beruházási miniszter, akit a polgármester és Horváth István, a körzet országgyűlési képviselője fogadott.

Szepesi László

Lázár János (b), Horváth István (j) és Szollár Zoltán. Fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Denes Martonfai

Lázár János miniszter átadta Ács Rezsőnek Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét, miszerint jó egészséget kívánva neki, számít a további együttműködésre. A polgármester dolgozószobájában a miniszter a város vezetővel áttekintette Szekszárd folyamatban lévő, és a közeljövőben indítandó beruházásait, majd egy rövid sétát követően, Horváth István és Gyurkovics János alpolgármester társaságában megtekintette a jó ütemben épülő, tavaszra elkészülő tudásközpontot. A hatalmas épületben a ZÁÉV vezetői tájékoztatták a minisztert a több mint hétmilliárd forintba kerülő beruházás állásáról. 

A leendő tudás házától gyalog átmentek a félbemaradt szekszárdi uszoda építkezéséhez, ahol a félig kész épület leendő 33 méteres medencéjében  Lázás János és Horváth István rövid sajtótájékoztatót tartott. A miniszter úgy fogalmazott, ez az uszoda egy nehéz ügy. A Modern Városok program keretében megkezdődött az építése, de az utóbbi önkormányzati választás után – mondta – az ellenzék megakadályozta ennek további építését. Viszont, megbeszélve Orbán Viktor miniszterelnökkel, ő javasolni fogja a legközelebbi kormányülésen, hogy a munkát állami beruházásként folytassák, s így 2024 tavaszára elkészül az uszoda, azt követően pedig az állam működteti azt. 

Itt a sajtótájékoztatón is említette a vasárnap sorra kerülő önkormányzati választást. Egy megüresedett képviselői hely sorsát döntik el a választók, ám ezzel az egész város jövőjéről szavaznak. Mert – hangsúlyozta – ha az ellenzék győzne, újra a rombolás lenne a város sorsa, míg, ha Szollár Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje kerül ki győztesen, gyorsan fejlődne Szekszárd.

Az utóbbi években, a nehézségek ellenére értek el komoly eredményeket, folytatta, mert a fejlesztési programokban 11 milliárd forintot nyert el a megyei jogú város, és ebből bölcsőde, óvoda, ipari park épül. Ezek a fejlesztések 2023-ban fejeződnek be.  Szóba került az is, hogy hamarosan elkezdődik a Keselyűsi út felújítása, ahol egy kerékpár-sáv is épül, egészen a Duna töltéséig.

A látogatás a megyei kórházban folytatódott, ahol Lázár János dr. Németh Csaba főigazgatóval az egészségügy fejlesztéséről tanácskozott. Többek között tárgyaltak arról, hogy megkezdődik a kórház új szülészeti osztályának építése.

A kórházi tárgyalást követően a Mérey lakótelepre, a felsővárosba vezetett a miniszter útja, ahol választási gyűlésre jöttek össze az emberek. A gyűlést megelőzően Lázár János két emeleti lakásba is bekopogott, beszélgetett a lakókkal, bíztatta őket, hogy sokan menjenek el szavazni, és Szollár Zoltánra, a Fidesz-KDNP jelöltjére adják voksukat. 

Délután a Kőrösi Csoma Sándor utcai játszótéren pedig már állt a sátor, és százan várták a minisztert. Előbb a házigazda, Horváth István országgyűlési képviselő mondott beszédet, méltatva a felsővárosban lakó, sokak által ismert jelöltet. Őt követte Szollár Zoltán, aki ismertetve programját elmondta, megválasztása esetén dolgozna azért, hogy javuljon több utca, járda, a veszélyes helyekenn legyen villogó lámpájú okos zebra, s többek közt a Kápolna téren biztonságot segítő térfigyelő kamera. 

Lázár János miniszter pedig itt is elmondta, hogyan tervezik a megyeszékhely fejlesztését, majd arra kérte a felsővárosiakat, szavazataikkal segítsék győzelemre a Fidesz-KDNP jelöltjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában