Hajdan

2022.11.28. 09:30

Bogyiszlón járt Farkas Bertalan űrhajós

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

35 ÉVE „a Bátaszéki Fémipari Szövetkezetnél közel húszmillió forint értékű tőkés export szerződést írtak alá.” A szövetkezet elnöke elmondta, hogy „kemping- és szabadidőbútorokat szállítanak az NSZK megrendelőknek.”

35 ÉVE a bogyiszlói békepark felavatása alkalmából a községbe látogatott Farkas Bertalan ezredes, a Magyar Népköztársaság űrhajósa, akinek a nevét „a leendő úttörőraj bensőséges találkozón, ünnepi keretek között vette föl.”

35 ÉVE a lap hírt közölt Tamásiból, ahol „az aranyvessző újra virágzik ebben az enyhe időben. Ugyancsak megnyúltak a mogyoróbarkák is. Egyes idős emberek szerint enyhe télre lehet számítani.”25 ÉVE megszűnt a fuvarozók blokádja a szekszárdi húsipari üzemnél az új tulajdonossal való tárgyalás után. A volt tulajdonos, a szállítóknak 25 millió forinttal tartozó Günther Schlégel ekkor már Bonnba telepedett vissza. A Szekszárdi Városi Ügyészség a lap kérdésére közölte: „Schlégel kiadatását nem kérték és nem is fogják kérni, mert a kérelemnek nincs jogalapja.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait itt találja!

 

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában