Többet ér az irodaház

2022.11.09. 19:10

Eladnák a vízmű irodaépületét Tolnán

Értékesítenék a tolnai vízmű egykori irodaépületét – döntött legutóbbi ülésén a tolnai képviselő-testület.

Steinbach Zsolt

Illusztráció: Shutterstock

A régóta használaton kívüli ingatlan 13 önkormányzat közös tulajdonában van. Az épületet az értékbecslő 25,3 millió forintra értékelte, de több képviselő is jelezte, hogy szerintük többet ér az irodaház. Az értékesítés pályázat útján történik. Természetesen csak azután, hogy valamennyi tulajdonos önkormányzat egyhangúlag hasonlóan dönt. A kikiáltási ár 30 millió forint lesz.

A testület arról is döntött, hogy nem kötnek szerződést a városháza épületének klímaberendezésekkel történő ellátására. Mint azt megírtuk, a klimatizáció megtervezésére a város szerződést kötött egy céggel. Az elkészült költségbecslés alapján azonban a beruházás mintegy 88 millió forintba kerülne, miközben erre a célra csupán nem egészen nyolc millió forint szerepelt a város költségvetésében. A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben nem engedheti meg magának az önkormányzat, hogy ezt a beruházást végrehajtsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában