Jelöltek

2022.11.06. 15:40

Ezerkétszázötven szavazón múlik Ozora sorsa

December 11-re tűzték ki a polgármester és az önkormányzati képviselők időközi választásának időpontját Ozorán. Aznap ezerkétszázötven választópolgárt várnak az urnákhoz.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

Mint arról lapunk is beszámolt, szeptember tizenharmadikán feloszlatta magát Ozora képviselő-testülete, annak okán, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. Az időközi választást december 11-re tűzték ki.

Egyéni listás képviselőjelölt az lehet, akit a település választópolgárainak legalább egy százaléka jelöltnek ajánlott, ez esetben ez tizenhárom választópolgárt jelent. A Polgármester-választáson pedig az indulhat, akit legalább harmincnyolc választópolgár jelöltnek ajánlott.  

Pusztai Beáta, a Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatása alapján a jelöltállítás november 7-én 16 órakor lezárult. Az ajánlások alapján a polgármester jelöltek sorsolt sorrendje a következő:

1. Tischler Csaba (független)
2. Nagy Istvánné (független)
3. Sümegi Gábor (FIDESZ-KDNP jelölt)

Egyéni listás jelöltek sorsolt sorrendje (valamennyi független jelölt) pedig a következő:

1. Sárközi Lajos
2. Sztojka-Kovács Gyula
3. Kovácsné Biczi Erika
4. Pfeifer Tivadar
5. Molnár György
6. Iszkádi Zoltán György
7. Simon Gyula
8. Jádi Zoltán
9. Turós Róbert
10. Oroszi Sándor
11. Pfeifer Gábor
12. Baráth Gábor
13. Gubritzky Gyuláné
14. Baranyai Istvánné
15. Nagy Péter
16. Lendvai Krisztián
17. Dobos Zoltán
18. Döllesné Csepregi Erika
19. Siklósi János
20. Tischler Csaba
21. Nagy Gábor
22. Rajna Pál István
23. Turós István
24. Kerekes Istvánné
25. Farkas Gergő Gyula

Az egyéni listás jelölt kiesik, ha elhunyt, a választójoga megszűnt, vagy ha a jelöltet állító jelölő szervezetet a választási bizottság törli a jelölő szervezetek nyilvántartásából, illetve ha a jelölésről a szavazást megelőző napon délután négy óráig lemond. 

A választópolgárok december tizenegyedikén két szavazókörben, a Községházán és a Művelődési Házban járulhatnak az urnák elé. 

Fürged is figyeli az eseményeket 

Ozora közös hivatalt vezet Fürged községgel, amely polgármestere a mai napig hangot ad elégedetlenségének a működésükkel kapcsolatban. Múlt év tavasszal jelentette be, hogy ki akar lépni az Ozorai Közös Önkormányzati Hivatalból, miután Ozora polgármesterével megromlott a viszonyuk a jegyző személye miatt. Barkóczi József fürgedi polgármester a helyzetről nyílt levelet tett közzé, és lapunknak azt mondta: nincs visszaút, ezt már nem lehet „megbeszélni". Miniszterek közbenjárását, segítségét is kérte a hivatali munkarend összeomlása miatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában