Kismányok

2022.11.13. 19:01

Hálát adtak a templom megújulásáért

Hálaadó istentiszteletet tartottak vasárnap Kismányokon az evangélikus templom megújulása alkalmából.

Vizin B.

Kondor Péter püspök (jobbról) és Aradi András esperes (Fotó: Makovics Kornél)

Az ünnepi istentiszteleten Kondor Péter püspök hirdetett igét. Az eseményen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

– Nagyon örülök, hogy közös összefogással sikerült megvalósítanunk a templom felújítását – nyilatkozta Aradi András esperes. Az egyházközség lelkésze kifejtette, 2021-ben a Magyar Templomfelújítási Program pályázatán 14 millió 935 ezer forint támogatást nyertek el. Az egyre emelkedő építőipari árakra való tekintettel látszott – folytatta –, hogy a betervezett munkálatokhoz plusz forrásra lesz szükség, ugyanis a teljes beruházás költségvetése közel 45 millió forint volt a 2022-ben kapott árajánlat alapján.

– Kéréssel fordultunk Potápi Árpád János nemzetpolitikáért, valamint Soltész Miklós egyházi, és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár urakhoz, hogy segítsenek a gyülekezetünknek. Sikerrel jártunk, támogatták a kérésünket, amelynek eredményeként a korábban elnyert pályázati forráshoz még 10 millió forint támogatásban részesültünk. A fennmaradó részt az egyházmegye segítségével és önerőből pótoltuk ki – összegezte Aradi András.

Az esperestől azt is megtudtuk, hogy a rendelkezésre álló forrásból többek között a külső vakolat részleges cseréje, a festés, a nyílászárók beszerzése, a padlóburkolat egy részének helyrehozatala és az épület szigetelése valósult meg. Mint fogalmazott: ráfért a felújítás az 1788-ban felszentelt templomra, hiszen azóta nem történt ilyen átfogó beruházás. Csupán a templom tornyának felújítása és az orgona restaurálása valósult meg a korábbi időkben.

– Ma viszont annak örülhetünk, hogy kívülről és belülről is megszépült a templomunk, hálát adunk mindazoknak, akik segítettek ebben! – emelte ki Aradi András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában