Bizottsági ülés

2022.11.22. 17:30

Javaslatok születtek a csütörtöki közgyűlésre

Rendkívüli ülésen véleményezte a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság (GVB) harmincegy napirendi pontban a közgyűlési előterjesztéseket november 22-én, kedden.

Farkas Eszter

A GVB tagja, Posta Zoltán (középen) nyilatkozott lapunknak (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Denes Martonfai

Az első napirendi pontok között a város önkormányzata által üzemeltett cégek második és harmadik negyedéves pénzügyi beszámolóit tárgyalták és terjesztették elő a közgyűlésre, köztük az Alisca Terra Regionális és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft. beszámolóit is.

– Az már most látható a beszámolókból, hogy az önkormányzat által üzemeltetett cégeknél komoly rezsiáremelkedés történt. Ennek következtében a cégek likviditási helyzete is romlott, lesznek köztük olyanok, amelyeknek hitelhez kell folyamodnia a következő évben, hogy finanszírozhassák a költségeiket. Kiemelném, hogy a likviditási hitel a napi működés biztosításához lesz szükséges – tájékoztatta lapunkat Posta Zoltán, a GVB tagja.

A helyi adók mértéke változatlanul hagyására, és a településrendezési terv részleges módosítására tettek javaslatot.

– Gyakorlatilag az egységesítés és a jelenlegi funkciónak való megfelelés jegyében került sor a településrendezési terv (TRT) részleges módosítására, előfordul, hogy az utca egyik oldala a város egyik, a másik oldala pedig már egy másik övezethez tartozik.

Az OBI körforgalom és a Penny-Lidl áruházak közötti összekötő út létrehozása kapcsán a TRT módosítás partnerségi egyeztetése lezárult. Posta Zoltán hangsúlyozta, a közgyűlési jóváhagyás után folytatódhat az előkészítés és megkezdődhet a kivitelezés.

A bizottság elfogadásra tett javaslatot a közgyűlésnek a víziközmű fejlesztési hozzájárulás felhasználására vonatkozóan.

– A felnőtt háziorvosi rendelők kialakítása már hosszú ideje húzódik. A korábbi helyszínt elutasították, új helyszínként a börtön mögötti rendelőt jelölték meg. A tervező a felújításra vonatkozó terveket elkészítette, amelyeket a mai ülésen jóváhagytunk – mondta el Posta Zoltán.

A pályázat útján kiépített helyi elektromosautó-töltőállomások üzemeltetésére sem a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft., sem Szekszárd városa nem rendelkezik az előírt engedéllyel, így az önkormányzat pályázat útján keresett üzemeltetőt, amire a legjobb ajánlatot az MVM Mobiliti Kft. adta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában