Hagyományőrzés

2022.11.14. 12:24

Lámpásaikat maguk készítették

Ötven gyerek jár a mözsi óvodába. Négy óvónő és két dada foglalkozik velük. Mindannyian részt vettek a péntek esti Márton-napi programon. A mondókák és az énekek két nyelven hangzottak el, lévén német nemzetiségi az óvoda. Az intézményvezető szeptember óta új: Kovács Alexandra. Az eseményről a következő összefoglalót adta.

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

‒ Sokat készültünk a Szent Márton-legenda előadására. Azt követően a gyermekműsorairól ismert Molnár Orsi hívta a kicsiket és szüleiket egy kis táncra az udvaron. Zárásként pedig lámpás felvonulást tartottunk a főutcán.

Ebben az óvodában az egész hét az előkészületek jegyében telt. Kézműveskedtek a gyerekek, lámpásokat készítettek, süteményeket sütöttek, verseltek, meséltek, és természetesen Szent Márton alakját, emlékét is felidézték. Azt a kérdést járták körül, hogy mit tanulhatnak tőle a mai kicsik és nagyok. Ezek az erények, értékek: a szeretet, a megbecsülés, a tisztelet és a segítőkészség. Nem lehet elég korán kezdeni az értékcentrikus életszemléletre való nevelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában