Felújítás

2022.11.01. 19:30

Napelem és hőszivattyú is lesz a községházán

Két középületnél is folynak most építési munkák a faluban. A polgármester, Sátor Géza szerint nagy lépések ezek egy kistelepülés életében.

Wessely Gábor

A védőnői tanácsadó udvarát is rendezik (A szerző felvétele)

A Petőfi bicentenáriumnak is köszönhető, hogy most a szokásosnál több figyelmet kap a költő egykori iskolájának színhelye. Az önkormányzat épületénél jelentős energetikai korszerűsítés történik nyolcvan millió forintból. Homlokzati hőszigetelést végeznek, napelemeket és hőszivattyút állítanak üzembe. A tervezett átadási határidő február 28-a.

 A polgármester, Sátor Géza szerint nagy lépések ezek egy kistelepülés életében. (A szerző felvétele)

A másik projekt zárása ugyancsak február végére várható. Annak a lényege: az orvosi rendelő épületében található védőnői tanácsadó korszerűsítése, bővítése. A sikeres pályázatnak köszönhetően, az erre elnyert összeg 34 millió forint. A beruházás része az épület mögötti udvar rendezése is. A település nagysága nem teszi lehetővé, hogy állandóan helyben lévő szakembert alkalmazzanak. A védőnő hetente egyszer jár Sárszentlőrincre, Tengelicről. Munkájához korszerű, 21. századi körülményeket biztosítanak tavasztól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában