Közlekedés

2022.11.10. 11:41

Okoszebra segíti az átkelést a Szent László utcában

Bár a hivatalos átadás még hátra van, de már működik, így csütörtökön délelőtt Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere bemutatta a Szent László utcában lévő okoszebrát.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Szekszárdnak van három frekventált pontja, ahol a rendőrség közlekedési statisztikája szerint a legtöbb gyalogos baleset történik, mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Az egyik a Zrínyi utcában, a másik az Alisca és a Csatári utca kereszteződésénél, és a harmadik a Szent László utcában található. Ez utóbbi helyen két iskola és több olyan intézmény van, ahol sokan dolgoznak. Másfél ezren használják iskolába, munkahelyre menet ezt a kijelölt gyalogátkelőhelyet.

A Generali Biztonságért Alapítvány pályázatot írt ki az önkormányzatok részére okoszebrák létesítésére. Ez tette lehetővé, hogy a városban elkészüljön a második ilyen biztonságosabb gyalogátkelőhely, ahol érzékelők figyelik az áthaladókat, s az útburkolatba épített kis led-lámpák villogása is figyelmezteti a járművezetőket, ha valaki arra jár.

A megyei önkormányzat mellett néhány éve elkészített hasonló okoszebra sok lámpája közül már csak egy működik, ezért azt a Generali Biztosító pénteken felújítja. Ez néhány órán át tartó forgalomkorlátozással jár, de utána ismét biztonságosabb lesz az a gyalogátkelőhely is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában