Energiabiztonság

2022.11.07. 19:15

Orbán Balázs: tiltakoznunk kell a szankciók ellen

Vidékjárás kezdődik, mondta Süli János, a körzet országgyűlési képviselője Tamásiban, a gimnáziumban tartott nagygyűlést megelőző hétfői sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnökség politikai igazgatója.

Szepesi László

Orbán Balázs a Tamásiban tartott rendezvényen. Fotó: A szerző felvétele.

Mint elmondta, február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát, Magyarország elítélte ezt az agressziót, és törekvésünk, minden szándékunk a béke megteremtése. Az Európai Unió szankciókat vezetett be, hogy ezzel kényszerítse ki a háború befejezését, ezzel viszont nem Oroszországot kényszerítette térdre, hanem az Európai Uniót, ahol egekbe szökött a gáz és az energia ára, a béke reménye pedig egyre távolabbra került. 

Orbán Balázs elmondta, ez azért is van, mert az energiaforrásokat tekintve Európa egy törpe, Oroszország viszont egy óriás. 

Ezért, folytatta tiltakoznunk kell a szankciók ellen, és arra biztat mindenkit, hogy töltse ki és küldje vissza a kérdőívet. Kérdésre válaszolva a miniszterelnökség politikai igazgatója elmondta, a szankciók ellentétesek Magyarország érdekeivel és különösen fontos, hogy abból a nukleáris energiát vegyék ki. Ugyanis Paks kulcsfontosságú szerepet tölt be a rezsicsökkentés fenntartásában, Magyarország energiabiztonságának megteremtésében és fenntartásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában