Fejlesztés

2022.11.26. 10:33

Régi álom valósul meg Hőgyészen

Készen vannak Hőgyész minibölcsődéjének falai, így jó esély van arra, hogy mire jönnek a fagyok, tető alatt lehet az épület, valamint az építés a beltéri munkálatokkal folytatódhat – számolt be róla közösségi oldalán Máté Szabolcs polgármester.

B. M.

Fotó: Facebook/Máté Szabolcs

Mint azt korábban elmondta, a minibölcsőde építésével régi álom valósul meg Hőgyészen, hiszen egyre több kisgyermekes család él a nagyközségben, és az elmúlt években is rengeteg fiatal költözött oda. 

A polgármester arról is tájékoztatott: behordták az óvodai kinti játékokat, hogy a közelgő téli időjárás ne okozzon kárt azokban. 

Elkezdődött a szociális tűzifa kiszállítása, a fa kihordását a települési önkormányzat vállalta magára. Az erdészet csak részletekben tudja a tűzifát kitermelni, a szállítás ennek ütemében valósítható meg, ezért a polgármester türelmet kért a lakosságtól. 

Fotó: Facebook/Máté Szabolcs

A Hőgyészen történt további eseményekkel kapcsolatban ismertette: a település központjában lévő leandereket behordták, a kisebb földterületeiket megszántották, a nagyobb földjeiken már kikelt az őszi árpa, ami készen áll a télre, és várja a hótakarót. Az epres ültetvényben befejeződtek a munkálatok, a locsolórendszert víztelenítették, a vizet elzárták. A bodzásban még folynak a munkák, már itt is elvégezték a föld megtárcsázását. 

Az Ady Endre utca vízelvezető rendszerét két nap alatt sikerült teljes hosszában kitakarítani, megszabadították az árkot a rengeteg levéllel összekeveredett sártól. A falu egész területén folyamatosan gyűjtik és hordják el a nagy mennyiségű levelet. Igyekeznek mindent megtenni, hogy a járdára hullott levél ne okozzon balesetveszélyt az esős időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában