Takarékosság

2022.11.10. 19:10

Szünetel a postai szolgáltatás, nem örülnek a lakók

Felvette a kapcsolatot a Magyar Postával és a mobilposta szolgáltatás bevezetését kérte Dunakömlődre Paks önkormányzata – tudta meg a TelePaks.

TEOL

Fotó: WM.

Az intézkedést azért kezdeményezte a városvezetés, mert mint ismert a Magyar Posta 210 településen majdnem 400 postahivatal működtetését szünetelteti takarékosságra hivatkozva. Erről a képviselő-testület rendkívüli ülésen tárgyalt. Az intézkedés Paksot is érinti: november 12-től a 3-as, vagyis a dunakömlődi Hegy utcában található hivatal zár be, aminek a településrészen élők nem örülnek.

Szabó Péter polgármester a Telepaksnak elmondta, a zrt. előzetesen nem informálta a lépésről az önkormányzatot. Szántó Zoltán polgármester ehhez hozzáfűzte, azt reméli, magyarázatot kapnak a szüneteltetés okára. Elmondta, a posta épületét ráadásul nem gázzal fűtik, hanem a legolcsóbb fűtőanyagnak számító fával. Mobilpostai szogáltatás esetén pedig benzinköltsége lesz a társaságnak.

A dunakömlődi hivatal munkatársai november 12-étől más postán dolgoznak tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában