Mondjunk nemet a szankciókra!

2022.11.24. 19:20

Világos és egyértelmű üzenetet kell küldeni Brüsszelnek

Nagy Jánost, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárt fogadta tegnap Horváth István, a szekszárdi választókerület országgyűlési képviselője a Fidesz-KDNP „Mondjunk nemet a szankciókra!” országjáró politikai fórumsorozat keretében. Az eseménynek a Babits Mihály Kulturális Központ adott otthont.

Brunner Mónika

Horváth István országgyűlési képviselő köszöntötte a fórum résztvevőit (Fotó: Makovics K.)

Nagy János államtitkár a fórumot megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy személyesen szeretnék közölni az emberekkel, miért fontos a részvétel a nemzeti konzultáción. Milyen veszélyek állnak előttünk, ezeket hogyan tudjuk kezelni, és mit tudnak tenni a tolnaiak, a szekszárdiak, hogy az Európai Uniónak tudjunk küldeni egy világos és egyértelmű üzenetet: minden, a háborúra rossz válaszként adott szankció rossz irányba sodorja Európát, és győzzük meg arról a brüsszeli vezetőket, hogy ezt gondolják át.

Hozzátette: a háború közelsége miatt mi sokkal nagyobb veszélyben vagyunk, mint a többi ország, és épp ezért nagyobb felelősségünk is van. Mi tudjuk elmondani a nyugat-európaiaknak – portugáloknak, spanyoloknak, belgáknak –, hogy mi itt a helyzet, és mit kellene tenniük.

Mint mondta, örömmel vette Szita Károly kaposvári polgármester által kezdeményezett levelet, amelyet Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének írt, és amelyet majdnem minden településvezető aláírt. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon a településvezetők nyolcvan százaléka csatlakozott az akcióhoz, aminek tulajdonképpen ugyanaz a célja, mint az ő országjárásuknak: nézzék át újra a szankciókat, és egy olyan új folyamatot indítsanak el, amivel Európa és Magyarország is ki tud lábalni ebből a helyzetből. Hozzátette, minél többen kitöltik a nemzeti konzultációs kérdőíveket, annál világosabb és egyértelműbb üzenetet tudunk küldeni Brüsszelnek.

Horváth István a sajtótájékoztatón többek közt elmondta: itt az emberek is fontosnak érzik, hogy véget vessünk a szankcióknak. Mint ismert, a Fidesz-KDNP az országjáró fórumsorozatot azért indította, hogy személyesen is ismertessék az elhibázott uniós politikával kapcsolatos aktuális helyzetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában