Adomány

2022.12.08. 17:30

A dunaföldvári óvodákat is támogatja az idén a Pannonia Bio

Csaknem 28 millió forinttal segíti idén a várost a dunaföldvári Pannonia Bio Zrt. A támogatási összeget Pavel Kudriavtcev vezérigazgató adta át jelképesen csütörtök délelőtt Horváth Zsolt polgármesternek.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

A Pannonia Bio Zrt. üzemegysége tizenegy esztendeje működik Dunaföldváron, megélhetést biztosítva a településen és a környéken élő sok embernek, családnak. A cég hosszú ideje elkötelezett Dunaföldvár fejlesztése, a város és az ott élők gondjainak enyhítése mellett, a korábbi évekhez hasonlóan idén is pénzadománnyal, összesen 12,5 millió forinttal támogatja Dunaföldvár társadalmi célú, így többek között a melegétkeztetési, valamint a gyerekek és családjaik pszichológiai ellátását támogató programját. Emellett 15 millió forinttal járul hozzá a város óvodáinak energetikai fejlesztéséhez, így biztosítva 325 gyermek számára a fenntartható, zöld forrásból származó, energiatakarékos fűtést.

– Jelenleg igen nehéz helyzetben vannak az önkormányzatok és nekünk nagy öröm, hogy van egy olyan helyi cég, amelyik a lehetőségeihez mérten tudja, hogyan és hol tud segíteni – mondta a támogatás ünnepélyes átadásán Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere, megköszönve a hozzájárulást és azt, hogy a társaság részt vesz Tolna megye gazdasági életében és olyan értékeket teremt, amely nemcsak a megyére, de az egész országra kihat: munkahelyeket teremt, hozzájárul a GDP-hez azzal, hogy magyar alapanyagból, magyar termékeket állítanak elő magyar munkaerővel.

Pavel Kudriavtcev vezérigazgató nagyon jónak nevezte a kapcsolatot a várossal, kifejezte, hogy mennyire örülnek, hogy karácsonykor is segíteni tudnak. Hozzátette, hogy közben a vállalat is gyarapszik, jövőre új árpafeldolgozó üzemmel bővül a dunaföldvári gyáregység. Pavel Kudriavtcev reményét fejezte ki, hogy a kapcsolat a jövőben tovább erősödik majd a cég és a város között.

Süli János országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy több mint tíz évvel ezelőttihez képest folyamatosan jelentősen fejlődik a cég tevékenysége. Az adományról azt mondta, meggyőződése, hogy mind a fejlesztésre, mind pedig a szociális célra juttatott támogatás megfelelő helyre kerül. Pozitívumként emelte ki, hogy a Pannonia Bio Zrt, amellett, hogy jó adófizető, a saját profitjából is hozzájárul ahhoz, hogy méginkább beágyazódjon a helyi életbe azzal, hogy ezt a missziót felvállalja – célzott a városnak adott támogatásra.

Jelentős összeggel segítik a várost

A Pannonia Bio 15 millió forinttal támogatja a dunaföldvári óvoda energetikai felújítását. A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény jelentősen csökkentheti földgázfüggőségét, a fűtéssel járó károsanyag-kibocsátást, nagy lépést tehet előre a zöld, környezetbarát működés feltételeinek megteremtésében. Mindenhol hőszivattyús fűtésrendszert telepítenek a meglévő napelemek mellé, így összesen 325 gyermek számára biztosítana fenntartható, zöld forrásból származó, energiatakarékos fűtést. Mint elhangzott, az árajánlatot már megkapták, így a fejlesztés január 31-ig megvalósul.

A Pannonia Bio az óvoda energetikai fejlesztése mellett idén is hozzájárul az itt élők gondjainak enyhítéséhez. A vállalat négymillió forintot adományoz a fejlődési vagy beilleszkedési problémákkal küzdő gyermekek és családjuk pszichológiai támogató programjainak megvalósítására, hárommillió forinttal támogatja a dunaföldvári Vöröskereszt által szervezett, december 23-a és január 2-a között megrendezésre kerülő, a rászorulóknak meleg ételt biztosító kezdeményezést. Szintén 3 millió forintot fordít a tartós élelmiszereket, illetve higiéniai termékeket tartalmazó csomagokra, amelyeket a rosszabb anyagi körülmények között élő családok között osztanak szét, valamint 2,5 millió forinttal járul hozzá az „Élelmiszerláda” akcióhoz, amelyben szintén a nélkülözők kaphatnak meleg ételt decembertől.

Dolgozóikat a nehéz gazdasági helyzetben is támogatják

Azonnali segítséget nyújt munkatársainak a benzinársapka eltörlése után a Pannonia Bio: a korábban elérhető 38 forintos kilométerenkénti bejárási támogatás összegét a december 6-i kormányzati bejelentést követően kilométerenként ötven forintra emelték. Nem ez az egyetlen lépés, amellyel a dunaföldvári vállalat támogatást nyújtott a növekvő energiaköltségek és infláció jelentette kihívásokra, még szeptember elején úgy döntöttek, hogy az év végi béremelés egy részét előre hozzák, aminek értelmében szeptember 1-jével minden munkatárs alapbére hét százalékkal emelkedett. A vállalat emellett további három százalék alapbéremelést biztosított azokban a munkakörökben, amelyekben a bruttó alapbér 350 ezer forint vagy annál kevesebb volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában