Hajdan

2022.12.09. 11:00

A hat fiútestvérből öten ökölvívók lettek

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Szeri Árpád

35 ÉVE Bonyhádon megnyílt a megye első önálló hírlap boltja. „A helyi költségvetési üzem és a Pécsi Postaigazgatóság hivatala még tavaly kötött szerződést, hogy a városban soros felújítási munkák részeként az üzem egy hírlap- és folyóirat-árusításra alkalmas üzlethelyiséget alakít ki, amit mindössze 200 ezer forintért bocsát a posta a lakosság rendelkezésére.”

35 ÉVE jubileumi műsort adott a város művelődési házában az akkor tízéves, bonyhádi Szélkerék együttes. Fellépett Kovács Gábor, Elmauer József és Szabó László, azaz a három alapító, valamint az új csapat is: Mohácsi Albert, Lehmann Tamás, Szabó László és Juhász Józsa. „Fertőszögi Béláné, a megyei tanács művészeti főelőadója átadta az együttesnek a művelődési miniszter dicsérő oklevelét.” 

35 ÉVE a lap sportrovatában interjú mutatta be az akkoriban általánosan ismert, szekszárdi Leposa családot. „A hat fiútestvér közül öten lettünk ökölvívók. Egyedül Lajos bátyám birkózott. Gyula, Dezső, Béla és jómagam hosszú-hosszú éveken át míg Laci öcsém csak alkalomadtán lépett szorítóba, járt edzésre, de még így is főiskolai bajnokságot nyert” – mondta Leposa Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában