Bátaapáti

2022.12.19. 18:30

Ajándékot hozott a jóságos Mikulás

Karácsony előtt kigyúlnak a gyertyák a közösségi tereken elhelyezett adventi koszorúkon. Így történt ez Bátaapátiban is.

Sz. Á.

Andersen megkapó meséje, a Hókirálynő látványos sikert aratott (Fotó: Illés Alexandra)

A településen ez az ünnepi dekoráció a buszmegállóval szemben található. Itt zajlottak a helyi önkormányzat jóvoltából a négy adventi vasárnapon azok a rendezvények, melyeken a résztvevők alkalomhoz illő műsorokat tekinthettek meg. Emellett meleg teát, zsíros kenyeret, virslit, illetve a felnőttek forralt bort is fogyaszthattak.

Advent első vasárnapján, november 27-én délután a helyi óvodások mutatkoztak be. Egy héttel később a község iskolásai léptek az érdeklődők elé. December 11-én a gyertyagyújtást követően a jelenlévők felsétáltak a művelődési házba, ahol hamarosan elkezdődött A Mikulás sapkája című bábelőadás. Miután a közönség zömében gyermekekből állt, a nagy sikerű produkció végeztével a Mikulás ideális helyszínre és a lehető legjobbkor állított be. Természetesen valamennyi kicsinek jutott ajándék a teli zsákból, pontosabban kosarakból.

Advent negyedik vasárnapján, a negyedik gyertya felfénylése után ugyancsak a művelődési házban folytatódott a program. A Csillag Musical Társulat a Hókirálynő című Andersen mese zenés előadásával teremtett karácsonyi hangulatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában