Karácsonyvárás

2022.12.13. 19:23

Az ünnepre hangol Bognár Cecil

A 75 éves Bognár Cecil korát meghazudtoló aktivitással jár több településre adventi műsorokat adni, karácsonyváró programokon részt venni.

Wessely Gábor

Karácsonyváró gimnazisták között. Fotó: Mártonfai D.

Mindig ilyesmit csinált, bonyhádi tanárként, decsi faluház-vezetőként, és szekszárdi polgárként is. Szervezett és fellépett. Szavalt, énekelt, mesélt, furulyázott, tárogatózott. Nevéhez fűződik többek között a megyeszékhelyen a Béri Balogh Ádám-emlékhely felújítása. Nem véletlenül kapta meg a Magyar Kultúra Lovagja címet.

Most, hétfőn a vakok és gyengénlátók egyesületének adventi műsorában közreműködött a Babits Mihály Kulturális Központban. Kedden a Garay gimnázium tanulóinak bővítette a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteit. Szombaton, tíz óra után, a szekszárdi piactéren fog tárogatózni. Felkérés nélkül, fizetség nélkül, a maga és mások örömére.

 – A járvány miatt kezdtem ezt a szabadtéri zenélést – mondja –, amikor zárthelyi programokra nem volt lehetőség. Tetszett az embereknek, hát folytattam, a nagyobb ünnepekhez kötődően. Megtapsolnak, szeretgetnek, és ez jól esik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában