Helyi közélet

2022.12.04. 12:02

Egy interaktív lelki program

Adventi programot tartottak a nagydorogi reformátusok gyülekezeti termében.

TEOL

Surányi Réti Katalin (balról) a rendezvényen. Beküldött fotó.

A lelkész, Surányi Réti Katalin köszöntötte a megjelenteket. Később őt is köszöntötték, mert most volt az ötvenedik születésnapja. A fő téma természetesen a karácsonyi előkészület, a Jézus-várás volt. Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. Egy vállalkozó, a kecskeméti Kalán Pál arról beszélt, hogy ő hogyan talált Istenre. A rendezvény végén kötetlen eszmecsere folyt.

‒ Szeretik az interaktív programokat a mai emberek – mutatott rá Surányi Réti Katalin -, és nem is baj az, ha nemcsak a lelkész viszi a szót. Véleményük, jó meglátásaik másoknak is lehetnek.

A sikeren felbuzdulva a jövőben szeretnének több ilyen összejövetelt szervezni a gyülekezeti teremben. Minden korosztály irányába nyitott a nagydorogi lelkipásztor, a fiataloktól a nyugdíjasokig. Mielőtt a jelenlegi szolgálati helyére került 2013-ban, 17 évig Szabadkán hirdette az igét. Törődött az idősekkel, és akkoriban hozták létre az ottani cserkészcsapatot.

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában