Karácsony

2022.12.06. 16:52

Elkészültek a szekszárdi időseknek szánt ajándékcsomagok

A piac emeletén, a volt mezőgazdasági bolt jókora termének egyik felében raklapok, üres papírdobozok halmaza, a másik felében tengernyi csomag. A megyeszékhely ajándéka 62 évesnél idősebb polgárainak, hogy szebb, meghittebb legyen a karácsonyuk.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

Szerdán délután már az utolsó csomagok készültek, mikor Gyurkovics János alpolgármester itt újabb sajtótájékoztatót tartott, azért is, mert voltak akik – félreértve a korábban mondottakat – már most jöttek az ajándékokért.

Gyurkovics János elmondta, nyolcadikától lehet majd ezeket átvenni azoknak, akik korábban jelezték igényüket. Ehhez kell, hogy náluk legyen személyi igazolványuk és lakcímkártyájuk, vagy akik mások csomagjáért jönnek, hozzák a meghatalmazást. Az ehhez szükséges nyomtatványt a város internetes oldaláról is le lehet tölteni. 

Fotó: Mártonfai Dénes
 

Az egyenként mintegy ötkilós, édességet, tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagok átadása négy pulton történik, hétfőtől csütörtökig 8-tól 16 óráig, pénteken pedig nyolctól 14 óráig, mégpedig mondhatni, névsor szerint.  Így nyolcadikán azok kapják meg, akiknek vezetékneve A-val, B-vel vagy C-vel kezdődik, 9-én D-től G-ig, 12-én Gy és Ke, 13-án Ki – Mi, 14-én Mo – P, 15-én R –Sz és 16-án a T- Z-ig.

Az idei karácsonyra a város idősebb polgárai jóval nagyobb értékű csomagot kapnak, mint tavaly. Az elmúlt évben 2000 forintnyi élelmiszer, édesség került egy-egy csomagba, a város közgyűlése idén úgy határozott, emeljék az összeget duplájára, 4000 forintra. Viszont, mert az ajándékokat már hetekkel ezelőtt beszerezték, azok mai áron már 6000 forintot érnek.   


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában