Ünnepi hangulat

2022.12.07. 20:00

Élő szeretet: elindult az adventi programsorozat

A szekszárdi Mentálhigiénés Műhely minden adventkor szabadtéri karácsonyváró programot szervez. Ezúttal a Szent István téren hangzik fel a zene, a dal, a szavalat.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Az ezredforduló óta a szekszárdi Mentálhigiénés Műhely minden adventkor szabadtéri karácsonyváró programot szervez. Élő szeretet embertársainknak, ez a címe annak a műsorfolyamnak, amely  szerdán kezdődött, s december 16-ig tart a Szent István téren, a Babits Mihály Kulturális Központ előtt, annak déli oldalán. 

Céljuk már a kezdetekkor az volt: advent idején kimenni az emberek közé, kisebb, rövid programokkal kedveskedni az arra járóknak, akik, ha egy pillanatra megállnak, érezhetik, átélhetik a karácsonyvárás hangulatát, s ezzel is erősítik a megyeszékhelyen az ünnepélyességet, a ráhangolódást. 

Szerdától tehát minden délután megcsillantják kis műsorokkal a közelgő ünnepet, mikor sötétedni kezd, fél öttől szól a zene, a dal az embereknek, akik hazafelé tartanak, akik épp arra járnak, vagy pont a műsor kedvéért érkeznek a térre. 

Öröm ez – mondta a sok-sok program szervezője, Pócs Margit, a Mentálhigiénés Műhely elnöke – azoknak is, akik énekkel, zenével, tánccal, verssel szereznek egy-egy kellemes, kedves percet a sétányon arra járóknak, s öröm a nézőknek is, akik egy pillanatra megállva átérezhetik az advent ünnepi hangulatát. 

Az első műsor a szekszárdi Kolping Iskola és Gimnázium diákjainak adventi gondolataival kezdődött, majd a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Iskolájának és a Gyakorló Óvodájának táncművészeti tagozata mutatott be kis műsort. A szeretetcsomagot a Vendéglátó és Turisztikai Technikum diákjai adták át, majd karácsonyi üzenetet küldött az embereknek az iskola pedagógus kórusa. Volt karácsonyi tánc és zumba, negyed hét után pedig egy szekszárdi fiatalember, Bartók Ferenc, saját szeretetverseivel zárta a karácsonyváró rendezvénysor első délutánját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában