Teol.hu podcast

2022.12.08. 16:30

Hakuna matata a vezérigazgatóval

Éjszakénként leopárdok üvöltésére riadt fel. Az esti lámpafény óriási sáskákat vonzott hálóhelyére, időnként az étkezőasztalára is. Miközben reggelizett, egy közeli, nagyvirágú cserjére vérpiros kolibrik szálltak. Sátrát egy hegy oldalában verte fel, onnan kitekintve elé tárult a végtelennek tűnő Maszáj-fennsík.

Sz. Á.

Gőbölös Péterrel, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatójával (jobbról) Szeri Árpád, a Teol.hu podcast csatornájának szerkesztője beszélgetett

Ezen a helyszínen járt a közelmúltban Gőbölös Péter. A Gyulaj Zrt. vezérigazgatója a mérsékelt égövi erdőség után a trópusi szavannával is megismerkedett, egy lenyűgöző expedíció erejéig. Gyermekkori vágyát beteljesítve, Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond vadászírók lábnyomaiba lépve Kelet-Afrika, azon belül Tanzánia tájaival, növény- és vadvilágával ismerkedett, ám nem puskával, hanem fényképezőgéppel a kezében. Megszerezte a helyi őslakók, a maszájok bizalmát is. Mint mondta, élete szívderítő pillanatait, a szuahéli „hakuna matata” – „minden rendben van”, avagy „ne aggódj, légy boldog” – kifejezés lényegét élte át törzsi közösségükben.

A teol.hu podcast újabb vendégeként Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója ad élménybeszámolót afrikai kalandjairól. Az adás premierjét pénteken 17 órakor tartjuk, addig is a csatorna korábbi vendégeivel készült beszélgetések (újra) meghallgathatók ide kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában