Elismerés

2022.12.10. 07:00

Idén még több szorgalmas diák előtt nyitottunk kaput

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató több módon is támogatja valamely területen példaértékű munkát végző fiataljait. A legjobb tanulók díjakat is kapnak.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Míg a tárgyiasult értékek, például az ékszerek, az autó, a pénz elveszhetnek, gazdát cserélhetnek, elértéktelenedhetnek, esetleg haszontalanná válhatnak, addig az egyéni értékek a mieink maradnak örökre. Ezen gondolat jegyében adta át Szécsényi Sándor és Szakter Mária negyvenhét Tolna megyei fiatalnak a Kiválósági-, illetve a Hősötös-díjakat. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató pénteken délután Szekszárdon tartott rendezvényén a Dél-Dunántúli és Pest Megyei Területi Igazgatóság területi igazgatója, valamint a Tolna megyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője tájékoztatást adott az új elismeréseket nyújtó kezdeményezésről.

– A Kiválósági- és Hősötös-díjjal az a célunk, hogy motiváljuk a családjukból kiemelt gyermekeket, s általa példát mutathassanak sorstársaiknak – közölték. – Tavaly írtuk ki először a Kiválósági-díjat azoknak nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő felső tagozatos és középiskolás gyermekeknek, akik legalább négyes tanulmányi átlaggal rendelkeznek. 

Idén még több szorgalmas diák előtt nyitottunk kaput: a Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2021-2022-es tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább száz darab ötös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített, tanári értékelést. A két tanulmányi díjra szolgáltatási területünk tizenhárom megyéjéből összesen ötszázhetvenhét érvényes pályázat érkezett. A Kiválósági-díjra háromszázkilencven gyermekünk, a Hősötös-díjra száznyolcvanhét gyermekünk pályázott sikeresen. A Kiválósági-díjasok közül huszonnégyen kitűnő bizonyítvánnyal rendelkeznek.

A pénteken jutalmazott negyvenhét Tolna megyei fiatal közül harmincöten a Kiválósági-díjasok, tizenketten pedig Hősötös-díjasok számát gyarapították.

A hét gyermeket nevelő Bodri József és felesége két lánnyal érkezett a Rákóczi u. 29. szám alatti épületben tartott díjátadóra. Jázmin szakközépiskolába jár, fodrásznak készül. A Kiválósági-díjra még a nyolcadikos bizonyítványával pályázott. – Most, hogy középiskolát kezdtem, látom azt, hogy volt értelme tanulni általánosban – mondta el lapunknak. – Sok mindent hoztam onnan magammal, könnyebb így lépni. Leendő fodrászként állandóan képeznem kell magam, vagyis mindig tanulnom kell valami újat.

A nevelőszülők hozzátették: nagyon sokat beszélgetnek a náluk élő gyermekekkel a jövőről, arról, hogy főképpen magukra és egymásra számíthatnak. Ezért fontos tanulniuk, hogy megállják helyüket az életben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában