Belülről bomlasztanak

2022.12.28. 15:30

Jegyzet: Feketebárányok

Minden szakmában, művészeti ágban, tudományterületen megvannak a professzionális művelők, a középszerű robotosok és a kontárok. Ugyanígy: minden családban megvannak a menedzselt menők, a hétköznapi szorgoskodók és a feketebárányok.

Wessely Gábor

Meghan Markle és Harry herceg. (Fotó: Shutterstock)

Fotó: lev radin

A brit királyi család aktuális feketebáránya Harry herceg, aki Kanadába költözött polgári életet élni. Az előző generációban meg nagybátyja, a pedofilbotrányba keveredett András herceg tekintendő annak. Utóbbi részt vett a rokonság karácsonyi istentiszteletén, de nem együtt vonulva a többiekkel, hanem kissé félrehúzódva.

Meddig működtethetők még a monarchiák? Az emberek jelentős részének kell egy földi isten, egy napkirály, egy cáratyuska, akire felnézhet. A közülük kiemelkedő vezetőt semmibe veszik. (Sokszor jogosan, mert a kiemelkedés nem mindig törvényes úton megy végbe.) Az izraeliták annakidején azon ügyködtek, hogy megdöntsék királyaik hatalmát, aztán meg azért fohászkodtak Jehovához, hogy adjon nekik királyt, mert nem jött be a királymentes élet.

A lelkes alattvalók szívesen áldozzák adójuk egy részét arra, hogy az uralkodói pompát biztosítsák. Úgyhogy e téren is az a helyzet, mint amit Antall József mondott: az MDF-et csak belülről lehet szétverni. A brit monarchiát a királyi család feketebárányai bomlasztják. Nem világnézeti okok miatt, hanem azért, mert képtelenek jó példával szolgálni, mert nincs bennük vezetői készség, önmegtartóztatás, felelősségérzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában