Advent

2022.12.04. 15:53

Két láng jelzi már, hogy közel az ünnep

Csillogó fényfüzérek, villódzó színes lámpák, karácsonyi díszek sora meghitt hangulatot áraszt Szekszárdon a Szent István téren. A Babits Kulturális Központ előtt már állnak a boltok, a kis faházak, egy hete tart a karácsonyi vásár.

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Advent van, adventus Domini, az Úr eljövetelére várás, az ünnepre készülés ideje. A városban ugyan kicsit kevesebb a fény, a fák koronáin nincs a korábbi években ilyenkor megszokott sok lámpa, a Béla király téren magában áll a város karácsonyfája, a gyönyörű fenyő, és mellette a betlehem. Az idei ünnep szerényebb. A vírus két éve után most a szomszédban dúló háború, miatta energiagondok meg infláció, ám mindenki mindent megtett, megtesz, hogy mégis igazi, meghitt ünnep legyen az idei karácsony is.

A Babits Kulturális Központ igényes, gazdag programot állított össze ezekre a hetekre, s a ház előtt, a Szent István téren a karácsonyi vásár szép játékai, míves portékái is méltóak a szeretet ünnepéhez. 

Szombaton estefelé  gyerekek szüleikkel népesítették be a sétányt, s a teret a kultúrház előtt. Öttől a Tücskök, a nagy múltú Tücsök Zenés Színpad Egyesület ifjabb csapata adott a koncertet. Odébb a tisztes méretű adventi kalendáriumon akkor még csak három ajtó volt nyitva. A hagyományos naptárt rajzok díszítik, ezeket idén a Dienes Valéria iskola diákjai készítették. A sétányon – már ez is hagyomány – a szekszárdi Rotary Club faházikója, ahol teát, forralt bort kaptak az arra járók, mellé zsíros kenyeret, egy szelet hagymával, a cserébe kapott adományokból pedig a klub támogatta gyerekek ünnepét teszik szebbé, boldogabbá a rotaryánusok.

A koncertek, adventi műsorok sorában jeles esemény a gyertyagyújtás. Vasárnap, késő délutántól már a második is világít az adventi koszorún. Egyházi áldás mellett lobbant a láng, jelzi, hogy közeleg az ünnep.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában