Vélemény

2022.12.07. 16:28

Kondor Katalin szerint páriaként kezeli a magyarokat az unió

A világ ma – ahogyan egy „harcedzett” újságíró látja címmel tartott előadást a Paksi Közéleti Estek elnevezésű előadás-sorozatban Kondor Katalin. A közgazdász, újságíró, egykori rádióelnök a Paksi Konzervatív Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Paksi Csoportjának meghívására érkezett hétfő este a Csengey Dénes Kulturális Központba.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

A közismert rádiós-tévés szakember előadásában a tőle megszokott markáns módon fejtette ki véleményét a jelenlegi világról, meglehetősen negatív képet festve a mai európai helyzetről és az unióról. Szerinte az Európai Unió az orosz-ukrán háború kitörését követő első, minden ember életét megnehezítő, ugyanakkor politikailag semmilyen hasznot nem hozó szankciós döntésének hatásait követően sem jött rá, hogy rossz irányba tart, hogy "magába kellene néznie". 

Kondor Katalin azt mondta, amikor az unió mostani döntéseit, intézkedéseit meghallja, úgy érzi, erkölcsi értelemben szégyen ehhez a "körhöz" tartozni, ahol szerinte az első pillanattól azt éreztetik, páriák vagyunk mi magyarok. Ezért az uniós tagság előnyeiről nem igazán tudta meggyőzni senki – fogalmazott. Szomorúnak tartja emellett, hogy a rendszerváltozás óta nem sikerült egy saját, minőségi árut forgalmazó élelmiszerláncot kiépíteni, míg más országok ide hordják a "szemeteiket", holott a páratlan mezőgazdasági lehetőségek országa vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában