Fehér szakállú

2022.12.06. 19:19

Megérkezett a Mikulás Szekszárdra

Megérkezett a Mikulás kedd délután négy órakor a szekszárdi polgármesteri hivatalba. Az itt dolgozók tizenkét év alatti kisgyermekei kaptak ajándékot, több, mint hatvanan. Ez már egy régi hagyomány, amely két évig a covid-járvány miatt maradt el, és az idei évben éledt újra, sokak örömére.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Denes Martonfai

A hivatal dolgozóit és családtagjaikat Gyurkovics János alpolgármester köszöntötte a konferenciateremben, és kifejezte reményét, hogy kellemes karácsonyi ünnepségen tudnak részt venni a megjelentek. 

A program első felében a sióagárdi Kendermag Pedagógus Bábcsoport adott műsort. Elmondták, hogy tagjaik többsége a szekszárdi Garay János Általános Iskolában dolgozik, egyikük Decsen, a csoportjuk pedig sióagárdi gyökerű.

Két állatokkal és Mikulással kapcsolatos mesét adtak elő, de előtte megkérdezték a gyerekeket, hogy ki az, aki várja közülük a Mikulást. A gyerekek közül többen feltették a kezüket. Az előadás után érkezett a Mikulás, és vele együtt az ajándékcsomagok. 

A fehér szakállút később a feldíszített Szent István téren várták, a Babits Mihály Kulturális Központ előtt. Sok szülő megjelent gyermekeivel az igazán ünnepire sikerült díszletek között, a gyerekekről videókat készítettek a világító fényfáknál, a világítótestekből kialakított karácsonyfagömbnél és ajándékcsomagnál. A gyerekek megcsodálhatták a nagy adventi kalendáriumot, beleülhettek a szintén fényben úszó, rénszarvas "húzta" hintóba. 

A másfél éves Benjamin szülei lapunknak a helyszínen elmondták, hogy csemetéjükhöz reggel már megérkezett a Télapó, és a cipőjébe tette az ajándékokat, a játékot és a gyümölcsöt. 

A három éves Aliz édesanyja arról beszélt, hogy a lánya tudja, hogy a Télapó az Északi-sarkon lakik, és alig várja, hogy megérkezzen a Télapó, el is döntötte, hogy odamegy hozzá. Aliznak a Mikulás reggel plüsselefántot, babát, csokit és nyakláncot hozott. 

Eközben a Hangszerelem Zenestúdió, majd a Csurgó Zenekar adott koncertet a helyszínen, s közben megérkezett a várva várt Mikulás. 

Később, este hat órakor pedig a kulturális központ előtti térről indult a Mikulásfutás. A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy érkezzenek Mikulás jelmezben, sapkában, a célban pedig maga a Mikulás várta a futókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában