Továbbtanulás

2022.12.04. 12:00

Nagy kérdés az iskolásoknak: Mi leszel, ha nagy leszel?

A címben megfogalmazott kérdésre adandó válaszok eldöntése a mindenkori nyolcadikos diákoknak és szüleiknek lesz hamarosan megoldandó, kötelező „házi” feladata.

Wessely Gábor

Forrás: Tengelici Hírmondó

A tengelici iskola is igyekszik minden segítséget megadni nekik ehhez, kezdve az október eleji szülőknek szóló igazgatói tájékoztatóval, a járási kormányhivatalok illetve a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett programokon, a középiskolák hagyományos nyílt napjain való részvételig bezárólag. Az iskola is nemrégiben megrendezte pályaorientációs napját.

A felsős tanulók helyi vállalkozásokkal és a polgármesteri hivatalban folyó munkával ismerkedhettek. A Homológia Zrt. telephelyén tájékoztatást kaptak az agrárágazat jelenéről, jövőjéről, a cég tevékenységéről, de a diákok részéről a legnagyobb érdeklődés – érthető módon – a mezőgazdasági gépóriások bemutatását kísérte. Az önkormányzat munkagépeinek kipróbálása főként a fiúkat, míg a fodrászati szakma elsősorban a lányokat érdekelte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában