Országos vetélkedő

2022.12.09. 09:30

Tolna megyei tanulók nyerték meg a pénzügyi diákversenyt

A paksi Energetikai Technikum és Kollégium csapata nyerte az ötödik alkalommal megrendezett Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt, jelentették be a szervezők az eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten – közölte az MTI.

A kép illusztráció.

Az idén kifejezetten a szakközépiskolák és technikumok számára meghirdetett verseny is bizonyítja, hogy vannak olyan fiatalok akik érdeklődnek a pénzügyi kultúra iránt – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal elnöke, a verseny fővédnöke.

Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államháztartás finanszírozásáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára hozzátette, hogy a kormány 2017-ben fogadta el a pénzügyi tudatosság fejlesztésének stratégiáját, amelynek lényeges eleme a fiatal generáció továbbképzése, ezt a célt szolgálja ez a vetélkedő is. A pénzügyi tervezés a jövőtudatos gondolkozás az öngondoskodás és a család stabilitásának eszköze is – jegyezte meg.

Az Erste Bank vezérigazgatója, Jelasity Radován azt hangsúlyozta: a pénzügyi tudatosság soha nem volt fontosabb mint napjainkban, ezért támogatja a bank harmadik éve a vetélkedőt.

Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, a zsűri elnöke kiemelte, hogy a verseny magát az életet szimbolizálja, felkészíti a fiatalokat a mindennapi küzdelmekre. A szakember megköszönte minden résztvevőnek és támogatónak a munkát és az együttműködést.

A felszólalók egyetértettek abban, hogy a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! versenyben való részvétel plusz pontot jelent a versenyzők önéletrajzában és fontos gyakorlat a hallgatóknak arra is, hogy kipróbálhassák magukat a nyilvánosság, a kamerák előtt, illetve a személyes és majd a vállalati döntéshozatalban.

A versenyen a második a Kecskeméti SZC Lada Elek Technikum tanulóinak csapata lett, a harmadik helyet a Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum diákjai nyerték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában