Ökumené

2023.01.17. 18:58

A reformátusoknál folytatódott az imahét

Molnár Erik római katolikus káplán szolgálatával, a református templomban folytatódott az ökumenikus imahét Szekszárdon.

TN

Ézsaiás próféta egyértelművé tette számunkra, hogy Isten mindig tisztességet és igazságot vár el mindannyiunktól az élet valamennyi területén. Erre a vezérfonalra épül az imahét fő üzenete.

Molnár Erik római katolikus káplán osztotta meg gondolatait a hívőkkel a református templomban, Szekszárdon (Fotó: Mártonfai D.)

Mint azt tegnap már megírtuk, a Krisztus-hívők egységét szolgáló imahét eseményeit hagyományosan januárban tartják. Szekszárdon hétfő délután a Béla király téri plébániatemplomban kezdődött az idei programsorozat, ahol dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor hirdetett igét (lásd a lenti videónkat). Az imahét január 17-én a Kálvin téri református templomban folytatódott: kedden délután Molnár Erik római katolikus káplán osztotta meg gondolatait a hívőkkel. 

A program szerdán az evangélikus templomban Fodor Péter baptista lelkész igehirdetésével folytatódik, csütörtökön a metodistáknál Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész, végül pénteken az újvárosi római katolikus templomban Vadász Dániel metodista teológus tolmácsolja Isten igéjét, szeretettel várva az érdeklődőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában