Nyílt nap az Adyban

2023.01.15. 19:10

A szakképzés iránt érdeklődőket várták Szekszárdon

Ismét megnyitotta kapuit a szakképzés iránt érdeklődők előtt a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium.

TEOL

Nyílt napot tartott a TMSZC Ady Endre Technikum és Kollégium (Fotó: TMSZC)

A január 13-án megtartott nyílt napra nem csak a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos tanulókat és szüleiket várták, hanem azokat is, akik idén érettségiznek, de azt követően még szakmát szeretnének tanulni, vagy idén szereznek szakmát, de szeretnének még egyet - tájékoztatott a Tolna Megyei Szakképzési Centrum.

A megjelenteket Juhász Gábor igazgató köszöntötte és látta el általános információkkal, majd Jeszenka Ildikó szakmai igazgatóhelyettes és Borbás Tamás általános igazgatóhelyettes tájékoztatta a szakmai és a technikumi oktatásban rejlő lehetőségekről.

A szakmák tanműhelyei is nyitva álltak a látogatók előtt, de a közismereti tantárgyak oktatásáról is informálódhattak. Többen a Specializált gép-és járműgyártás ágazat iránt érdeklődtek, voltak, akik a kozmetikai tanműhelybe látogattak el, mások az okostanteremben az informatikai oktatásról szerettek volna többet megtudni vagy éppen a Gépészet ágazat egyik tanműhelyében néztek körül.

A kezdő tájékoztatót követően Laci például a fodrász tanműhely felé igyekezett. A 14 éves fiatalember a kőműves pályától elpártolva két hónapja döntött úgy, hogy ezt a szakmát szeretné megszerezni, majd férfi fodrász, barber szeretne lenni. Mint mondta, haverok haját már eddig is vágta, úgy gondolja, van érzéke hozzá, ráadásul vonzó számára, hogy tiszta, szép környezetben dolgozhatna, nem kitéve az időjárás viszontagságainak.

A rendész és a honvéd kadét regisztrált jelentkezők fizikai szintfelmérésen estek át (Fotó: TMSZC)

Mindezzel párhuzamosan zajlott a rendész és a honvéd kadét regisztrált jelentkezők számára a motivációs beszélgetés, valamint a fizikai szintfelmérés. Az iskola tornatermében helyből távolugrás, függeszkedés, fekvőtámasz, valamint felülés várt rájuk. Ugyanakkor tanulóktól, oktatóktól is kaphattak információt, ízelítőt abból, hogy mire számíthatnak a választott területen.

Mindezen túlesett Máté is, bevallása szerint összességében jól is ment minden, bár a fekvőtámaszban nem azt hozta, amit elvárt magától. A honvéd kadétnak készülő fiatalember karatézik, tehát a küzdősportok nem idegenek a számára, ráadásul egy kisebb megingástól eltekintve kétéves kora óta a katonai pályára készül.

A nyolcadik osztályosoknak még van egy kis idejük azon gondolkodni, hogy milyen irányban folytassák tanulmányaikat, de egyre közelebb van 2023. február 22-e, a középiskolai jelentkezések leadásának határideje.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában