Tallózó

2023.01.01. 11:13

Így zárult a 2022-es esztendő Tolnában

Az év végéhez közeledve lapunk ismét visszatekint a lepergő tizenkét hónapra. Egy-egy, egész oldalas összeállítás erejéig sorra vesszük a 2022-es esztendő főbb eseményeit, eredményeit, érdekességeit. Az összegzés elkészítésekor a Tolnai Népújság és a teol.hu archívumában tallóztunk. A sorozat december hónappal zárul.

Szeri Árpád

Rangos vendégek tisztelték meg a TEOL.hu és a Tolnai Népújság Partnertalálkozóját december elsején Szekszárdon, a Takler kúriában. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Gyémánt fokozatú támogatásával zajló rendezvényen Finta Viktor főszerkesztő mások mellett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt, a megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjét, Süli Jánost, a megye 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselőjét, Fehérvári Tamást, a Tolna megyei közgyűlés elnökét és dr. Horváth Kálmánt, Tolna megye főispánját is köszöntötte. 

Potápi Árpád János is elismerően méltatta lapunk munkáját a TEOL.hu és a Tolnai Népújság partnertalálkozóján Fotó: Mártonfai Dénes

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja ünnepséget – jelent meg december 3-án a tudósítás. 

Horváth János (balra), Eppel János a díjátadáskor. Beküldött fotó.

A fővárosban tartott eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke a szervezet jövőjéről, Varga Mihály pénzügyminiszter pedig a stabilitás, a vállalkozásbarát gazdaságpolitika fontosságáról beszélt. A 2022. Év Vállalkozója Díj Tolna megyei kitüntetettje Horváth János, a Lux H 84 Kft. tulajdonos-ügyvezetője lett. 

Motoros Mikulások vittek ajándékokat a kórházba. Fotó: M. D.

Motorra pattantak a mikulások december 6-án a megyeszékhelyen. Délelőtt, a sportcsarnoktól indulva körbekarikáztak Szekszárdon, s végül a megyei kórház gyermekosztálya melletti parkolóban kötöttek ki. Útközben imitt-amott megálltak, mert a Mikulás ajándékot hoz, ők is kínálták szaloncukorral az utcán a gyerekeket, de végül ennél sokkal komolyabb ajándékot hoztak, szintén gyerekeknek, a kórház gyermekosztályának.” 

A paksi Energetikai Technikum és Kollégium csapata nyerte az ötödik alkalommal megrendezett Legyél te is pénzügyi junior klasszis! országos diákversenyt – jelentették be december 8-án a hírt szervezők az eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatón Budapesten. 

Köszöntötték Szekszárd legidősebb lakóját Fotó: Makovics Kornél

Hatalmas tortával, finom borral és virágcsokorral köszöntötték Szekszárd legidősebb polgárát december 12-én az idős­otthonban. Jóna Irén néni 102 éves lett. 

Dr. Tarnai Nikoletta (jobbról a harmadik) kitüntetést vehetett át.

A Magyar Kormánytisztviselői Kar a hosszú évek óta végzett kiemelkedő és példaértékű szakmai munkája elismeréseként „A Köz szolgálatáért” díjat adományozott dr. Tarnai Nikolettának, a Tolna Megyei Kormányhivatal igazgatójának – jelent meg a hír december 16-án. 

Filóné Ferencz Ibolya és Potápi Árpád János. Fotó: Vizin Balázs

Potápi Árpád János államtitkár, a térség országgyűlési képviselője december 17-én Bonyhádon Filóné Ferencz Ibolya polgármesterrel együtt gyújtotta meg a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját. Pár nappal később Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere társaságában a Dombóvári ESZI Támasz Otthonban adott át a nyolcvan év felettieknek a tartósélelmiszer-csomagot, karácsonyi csomagokat. 

A falugondnok, Száraz József mutatta meg a leletet Fotó: Wessely G.

Szenzációs lelettel szolgált a murgai evangélikus templom – tudósított a lapunkban december 19-én megjelent írás. A felújítás során egy lefalazott, kis fülkében megtalálták azt az emlékkövet, mely az átadáskor, 1796-ban készült. – A németség templomépítészeti kultúrájából ilyen még nem került elő – mondta a felújítást koordináló Balogh Margit történész. 

December 28-án már a közelgő óévbúcsúztatóra utalva jelent meg szilveszteri ital- és kellékkörkép. Petárdázni idén is tilos! – olvasható az összeállításban. De nem kétséges, hogy ennek mellőzésével legalább valóban csendes, nyugodalmas új év köszönthet ránk.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában